İşte Reina saldırganının en net görüntüsü ortaya çıktı | Video

İşte Reina saldırganının en net görüntüsü ortaya çıktı | Video

Son dakika Reina saldırısı haberleri: 39 kişinin öldüğü Reina saldırısıyla ilgili son dakika gelişmeleri gelmeye devam ederken katilin en net görüntüsüne Karar ulaştı. Kırgız ya da Özbek olduğu tespit edilen saldırganın yakalanması için Ankara ve İstanbul'da polis alarma geçti. IŞİD bağlantılı gruplara yönelik operasyonlar sürüyor. Kırgızistan katille ilgili araştırma başlattığını açıkladı.

KARAR ÖZEL HABER | KENAN BUTAKIN

Eğlence kulubu Reina'da otamatik silahla sivillerin üzerine ateş edereke 39 kişinin ölümüne neden olan teröristi polis her yerde arıyor. Katilin profili netleşirken, en net görüntüsüne Karar ulaştı. Daha önce saldırı sırasında kamera kayıtlarından görüntüsü elde edilen teröristin, en net görüntüsü üzerinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri incelemesini sürdürüyor. Öte yandan katilin Kırgız ya da Özbek kökenli olduğu tespitinde de ihtimaller bire indi. Kırgızistan saldırının failiyle ilgili araştırma başlattığını açıkladı. Karar bugünkü manşetinde katilin profiliyle ilgili "Kırgız ya da Özbek asıllı olduğu tespit edildi. Atatürk Havalimanı Saldırısını gerçekleştiren IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu üzerinde duruluyor" bilgisini paylaşmıştı. 

17-01/02/7d20cfd6-0028-4b6f-9eb3-577cc6d36c3c.jpg

Reina'da sivilllerin üzerine ateş ederek 39 kişi katleden IŞİD'li teröristin saldırı sarısındaki görüntüsü kameralara takılmıştı. Saldırgan Reina'ya girerken önce güvenlik görevlisi ve polise ateş etti. Ardından Reina'ya girerek otamatik silahla sivilleri taradı. 

TÜRKİYE'YE GİRİŞ GÖRÜNTÜLERİ

Katilin Türkiye'ye girerken pasaport kontrolü sırasında kameraya takılan görüntüleri de ortaya çıktı. Reina saldırganının Türkiye'ye hangi havaalanından giriş yaptığı açıklanmadı. 

PROFESYONEL TERÖRİST

Teröristin yakalanması için İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri alarm durumuna geçti. Karar'ın güvenilir kaynaklardan ulaştığı bilgilere göre saldırıda tek bir teröristin olduğu netleşti, ancak eylemin arkasında IŞİD hücresi olduğu üzerinde duruluyor. Türki Cumhuriyetlerden olduğu tespit edilen teröristin Özbek veya Kırgız uyruklu olduğu belirlendi. Teröristin Suriye gibi savaş bölgelerinde uzun süre bulunduğu, iyi eğitimli ve profesyonel olduğu belirtildi.

SÜRE SINIRLI KATLİAM

TEM'de saldırı için görevlendirilen özel ekip, Raina bölgesindeki işyeri ve MOBESE kameralarının kayıtlarını inceliyor. Bu incelemede yapılan ilk tespitlere göre, teröristin katliamdan günler önce keşif ve tatbikat yaparak kanlı terör eylemini planladığı belirlendi. Güvenlik kaynaklarına göre, saldırgan katliam planını en ince ayrıntısına kadar test edip, 'süre sınırı' koyarak hareket etti. Saldırının 7 dakika gibi kısa bir süre içinde sona ermesi ve teröristin yaşanan karmaşadan yararlanarak kaçmasının, öncesinde prova yaptığının göstergesi olduğu da belirtildi. Teröristin iyi derecede savaş saldırı eğitimi aldığı değerlendiriliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN