İşte Türkiye'nin en mutlu ili: Denizi ve ağaçlarıyla dikkat çekiyor

İşte Türkiye'nin en mutlu ili: Denizi ve ağaçlarıyla dikkat çekiyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2023 yılında yapılan "Yaşam Memnuniyet Araştırması" sonuçlarına göre, Türkiye'nin en mutlu ili Sinop oldu. Geçen yıl ilk sırada Diyarbakır'ın yer aldığı listede 9 il daha yer aldı.

TÜİK, Türkiye'nin en mutlu ilinin Sinop olduğunu açıkladı. Sinop'un mutluluğu, doğal güzellikleri, sakin yaşam tarzı ve sosyal yardımlaşmanın yaygın olması faktörlerine bağlanıyor. Sinop'ta yaşayanlar iehrin temiz havası, yeşil doğası ve tarihi yapılarıyla birlikte, insanların birbirine daha yakın olduğu bir yaşam tarzına sahip olduğunu söylüyor.

İKİNCİ SIRAYI AFYON ALDI

Sinop'un en mutlu şehirler listesinde ikinci sırada Afyonkarahisar, üçüncü sırada Bayburt, Dördüncü sırada Kırıkkale, beşinci sırada Kütahya, altıncı sırada Çankırı, yedinci sırada Düzce, sekizinci sırada Çankırı, yedinci sırada Düzce, sekizinci sırada Siirt ve onuncu sırada Şırnak yer aldı.

Uzmanlara göre araştırma, Türkiye'nin en mutlu şehirlerinde insanların genellikle yaşamlarından memnun olduğunu, maddi durum ve gelecek beklentileri konusunda daha olumlu bakış açısına sahip olduğunu gösterdi.

2022'de sıralamada ilk sırada Diyarbakır yer almıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN