İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi?

İstiklal Marşı ne zaman kabul edildi?

Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelen İstiklal Marşı'nın ne zaman, kim tarafından yazıldığı ve ne zaman kabul edildiği merak konusu oldu. İşte İstiklal Marşı hakkında bilinmesi gerekenler

İstiklal Marşı Nedir ve Ne Zaman Kabul Edildi?

Giriş

İstiklal Marşı, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşıdır. Türk Kurtuluş Savaşı'ndan sonra, ülkenin milli marşı olarak kabul edilmiştir. Bu yazıda, İstiklal Marşı'nın ne olduğu, kimin tarafından yazıldığı ve ne zaman kabul edildiği konuları ele alınacaktır.

İstiklal Marşı Nedir?

İstiklal Marşı, Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış bir şiirdir. Şiir, Türk Kurtuluş Savaşı sırasında yazılmış ve Türk milletinin bağımsızlığına olan inancını ifade etmektedir. Şiir, 12 Mart 1921 tarihinde TBMM tarafından milli marş olarak kabul edilmiştir.

istikal-marsi.jpg

İstiklal Marşı'nın Tarihi

Türkiye Cumhuriyeti'nin milli marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı, 10 yıl boyunca birçok şiirin arasından seçilerek belirlenmiştir. İstiklal Marşı, TBMM tarafından 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilmiştir. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli mücadelesinin zaferle sonuçlanmasından sonra alınmıştır.

İstiklal Marşı'nın Yazılışı

Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı Türk Kurtuluş Savaşı'nın en zor dönemlerinde yazmıştır. Şiir, İstiklal Harbi'nin başladığı günlerde yazılmış ve Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele etmesinin önemini vurgulamıştır. Şiir, İstiklal Savaşı'nın sonunda zafer kazanılmasıyla sonlanmaktadır.

istiklal.jpg

İstiklal Marşı'nın Kabul Edilmesi

İstiklal Marşı, TBMM tarafından 12 Mart 1921 tarihinde milli marş olarak kabul edilmiştir. Bu karar, Türkiye Cumhuriyeti'nin milli mücadelesinin zaferle sonuçlanmasından sonra alınmıştır. İstiklal Marşı'nın kabul edilmesi, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiştir.

İstiklal Marşı'nın Önemi

İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sembolü haline gelmiştir. Şiir, Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde mücadele etmesinin önemini vurgulamaktadır. İstiklal Marşı, Türkiye'nin milli marşı olarak, her resmi törende ve özel günlerde söylenmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN