İzmit Körfezi'ne faciaya ramak kala... Gemiden atılan çıpa BOTAŞ boru hattına çarptı

İzmit Körfezi'ne faciaya ramak kala... Gemiden atılan çıpa BOTAŞ boru hattına çarptı

Kocaeli İzmit'te bir limana yük taşıyan yabancı bandıralı yük gemisinin, Osmangazi Köprüsü yakınlarında attığı çıpa BOTAŞ boru hattına çarptı. BOTAŞ gaz akışını keserek tehlikeyi önlerken, geminin iki kaptanı gözaltına alındı.

Kocaeli İzmit’te bir limana yük götüren yabancı bandıralı bir yük gemisi, Osmangazi Köprüsü yakınlarında çıpa attı. Ancak geminin attığı çıpa, BOTAŞ'a ait boru hattına isabet ederek büyük bir tehlikeye yol açtı.

BOTAŞ’TAN HIZLI MÜDAHALE

NTV'de yer alan habere göre; BOTAŞ, durumu fark eder etmez gaz akışını keserek olası bir felaketi önledi. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde, gaz sızıntısı veya patlama gibi tehlikeli durumlar yaşanmadı.

2 KAPTAN GÖZALTINDA

Olayın hemen ardından geminin iki kaptanı gözaltına alındı. Soruşturma devam ederken, kaptanların ihmali olup olmadığı araştırılıyor.

BOTAŞ ekipleri, boru hattında meydana gelen hasarı onarmak için çalışmalara başladı. Boru hattının en kısa sürede tamir edilerek gaz akışının normale döndürülmesi hedefleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN