Kartalkaya Komisyonu’nda gerginlik: Vali bey ne bilir!

Kartalkaya Komisyonu’nda gerginlik: Vali bey ne bilir!

Grand Kartal Otel’de 78 kişinin can verdiği facianın aydınlatılması için kurulan Meclis Komisyonu, Bolu Valisi Abdulaziz Aydın ve yardımcılarını dinledi. Muhalefet vekillerinin sorularına Aydın’ın cevap vermemesi kriz çıkarırken AK Partili Komisyon Başkanı Altınok’un “Vali Bey ne bilir” demesi tartışmaları alevlendirdi.

MERVE ŞİŞMAN

21 Ocak’ta Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de yaşanan ve 36’sı çocuk 78 kişinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin henüz ortada iddianame yok. Soruşturma sürerken TBMM’de kurulan Araştırma Komisyonu da dün yeniden toplandı. Bolu Valiliği’nin sunum yaptığı toplantıda yine gergin anlar yaşandı. Vali Abdulaziz Aydın ve temsilcilerinin net cevap veremediği bazı sorular, muhalefet milletvekilleri ile Komisyon Başkanı AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok arasında hararetli tartışmalara neden oldu. İYİ Parti Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz, Valilik yetkililerinin can kaybı sayısına ilişkin tutarsız açıklamalarına tepki göstererek “4.35’te vefat sayısı kaçtı? Önce 7, sonra 10, sonra da 16 dendi. 78 kişinin hayatını kaybettiği bir ortamda saatlerce ‘10 kişi öldü’ diye açıklama yapılmasını vicdanınıza sığdırıyor musunuz?” diye sordu. Muhalefetin ısrarlı sorularına valilik sessiz kalınca devreye giren Altınok’un “Vali bey ne bilir?” savunması tartışmaları alevlendirdi. Altınok “Sizin elinizde belge bilgi olmadan hükümeti, AK Parti’yi ya da Valiliği suçlamanız insaf sınırlarını aşmak demektir. Algı yaratmaya çalışanlar, insanlıktan nasibini almamıştır” sözleriyle muhalefete yüklendi. Muhalefet milletvekilleri ise Altınok’un savunma pozisyonuna geçmesini eleştirerek “Biz Valiliğe soru soruyoruz, neden siz üstünüze alınıyorsunuz?” çıkışında bulundu.

BAKANLIKTAN 3 YILDIZ

Komisyonda Grand Kartal Otel’in ruhsat ve izin süreciyle ilgili bilgiler de gündeme geldi. Buna göre; 1971’de Mazhar Murtezaoğlu adına verilen 49 yıllık izinle başlayan süreç, yıllar içinde çeşitli tadilatlar, unvan değişiklikleri ve işletmeci değişiklikleriyle devam etti. 1997’de 12 katlı otel için yapı ruhsatı alınırken, 2000’de Turizm Bakanlığı tarafından 3 yıldızlı otel statüsü verildi. Ancak otele dair birçok belgenin eksik olduğu, özellikle bazı yapı projelerinin Bolu İl Özel İdaresi’ne teslim edilmediği ortaya çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN