Kılıçdaroğlu Ecevit, Erbakan ve Denktaş'ı andı

Kılıçdaroğlu Ecevit, Erbakan ve Denktaş'ı andı

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, KKTC 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutlayarak, KKTC'nin barış ve özgürlüğünü sağlamak için mücadele veren dönemin Başbakanı ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ı, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve şehitleri saygı ve rahmetle andı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nı kutladı. Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında, KKTC'nin barış ve özgürlüğünü sağlamak için mücadele veren dönemin Başbakanı ve CHP Genel Başkanı Bülent Ecevit'i, Başbakan Yardımcısı Necmettin Erbakan'ı, KKTC'nin ilk Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı ve şehitleri saygı ve rahmetle andı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temasları kapsamında geldiği KKTC’de Ercan Havalimanı Yeni Terminal Binasının Açılış Töreni’nde konuşmuştu. Erdoğan, “Bu vesileyle uluslararası toplumu, Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin uğradığı izolasyonu haklı görecek veya haklı gösterecek hiçbir Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararı bulunmadığını tesnim eden dönemin Genel Sekreteri Kofi Annan’ın da çağrısına kulak vererek hukuki temelden yoksun tamamen siyasi bu kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum” demişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN