Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklama: Altılı masa süreci hızlandırıyor

Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı açıklama: Altılı masa süreci hızlandırıyor

Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk olan CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün ev sahipliğinde toplanan liderler zirvesinin bundan sonra daha sık toplanacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’de “İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah” programına konuk oldu. Burada konuşan Kılıçdaroğlu, Altılı Masa'ya ve seçime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Devlette ciddi bir çürüme var; iradesi ipotek altına alınmış bir TBMM var. 6 liderin üstlendiği sorumluluk sıradan bir sorumluluk değildir. Biz 6 lider ülke yeniden inşa edilecek, devletteki çürüme durdurulacak, liyakat sağlanacak. Biz büyük bir fedakârlıkla bir aradayız

Altılı masa artık 15-20 günde bir, daha sık bir araya gelecek. Seçime de az kaldı dolayısıyla topluma daha vereceğimiz hedefler var, yapacağımız çalışmalar var bunların topluma aktarılması lazım.

Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Biz bunu yapacağız Buna benzer çok projemiz var. Örneğin yurt sorunu. Bir yıl içinde yurt sorununu çözeceğiz.

Bütün suçları getirip bizim sırtımıza yıkıyorlar. Kendi kusurlarını başkasına iftira atarak örtmeye çalışıyorlar. Türkiye buradan çıkması lazım. Yerel seçimden önce sakın ha CHP’ye oy vermeyin.

Ankara’da Mansur Bey su paralarını teröristler toplayacaklar efendim yardımlar kesilecek diye. İstanbul gece aynı şekilde. Her yerde bunun propagandasını yaptılar: Hiçbir yerde yardımlar kesilmedi aksine arttı.

Bu iktidar alt gelir gruplarından alıp üst gelir gruplarına para aktarıyor. Bunların görevi budur efendim. Sadece kur korumalı değil bu zamlar da öyle. Enflasyonu tek haneye indireceğiz diyor. 20 yıldır iktidarsın elinden tutan engel olan mı var?

Ne yaptın bugüne kadar. 'İndireceğiz' İndir kardeşim! Hani fiyatlar? Düşmüyor. Allah aşkına sen şu sarayından inip şu Ümraniye'nin varoşlarına Sultanbeyliği'nin varoşlarına bir git bakalım. İnsanlar ekmek bulamıyor ya. Türkiye'nin gerçeklerinden kopmuş bir iktidar var. Bunlar halktan tamamen kopmuş vaziyette. Erdoğan çıkıp pazarda alışveriş yapamaz. Süt üreticilerini mahvettiler ya.

Yakında göreceksiniz. Süt konseyinin başındaki kişi bu işin ticaretini yapan adam. O karar almadığı sürece alınmıyor ya. Sütsüz bir toplum olur mu ya. Emin olun kendi dar kadrosundaki kâr hırsı bunların gözünü bürümüş vaziyette.

- “İttifak olarak seçimi kazanabilecek durumda mısınız?”

Ondan hiçbir endişen yok en ufak bir endişem yok. Seçimi kazanacağım parlamentoda çoğunluğu sağlayacağız. Ve gerçekten Türkiye’yi toplumun her kesimini AK Parti’ye oy verenlerin de memnun olacağı bir siyasal anlayışı Türkiye’ye egemen kılacağız. Kazanacağımızdan en ufak bir şüphem yok, üstelik ciddi bir farkla alacağız bunu.

Adayın kim olacağı konusunda konuşma olmadı. Zaten olmasına da gerek yok. Seçim tarihini belirlesinler oturur adayımızı belirleriz.

Biz 6 parti olarak seçim güvenliği konusunda son derece duyarlıyız. Bir hataya yanlışa yol açmamak için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Buradaki kritik nokta şu; bir sandıkta görevli arkadaş kim? Oraya geldiği gün hemen tutanağı imzalamayacak. Seçimler bitecek, sayım yapılacak, sonuna kadar bekleyecek, bir fotoğrafını çekecek sonra bize atacak, öyle imzalayacak. Ama burada bir şey daha var.

Bundan önceki seçimlerde örneğin 100 bin küsüre yakın sandık var, yaklaşık 10 bine yakın sandıkta görevlendirdiğimiz arkadaşların gitmediğini gördük. Sorduk bunlara bunları ayıkladık, parti ile ilişkilerini kestik. Partiden çıkardık onları. Şimdiden il başkanlarımıza giden milletvekilleri, sandık görevlileri var, onlara telefon açılıyor. Siz hangi sandıkta görevlisiniz diye.

Kişi ben şu sandıkta görevliyiz deniyor test ediliyor eğer kişi bilmiyorsa onun üstü çekiliyor. Bunu Türkiye genelinde yapıyoruz. Şu anda büyük bir kısmı tamamlandı. Bir şey daha yaptık okullarda avukatlar gönüllü görev almak istediler. İtiraz olursa diye. Bazı avukat arkadaşlar ve barolarla iş birliği yapıldı. Her okulda bir tane avukatımız olacak. Sandığa gitmeme lüksümüz yok .Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu aşmanın yolu demokrasiden geçiyor.

Ev hanımlarının, devlet memurunun, sanayicinin, çiftçinin, işçinin insafına bırakıyorum. TÜİK'e talimat veriliyor rakamı şöyle yap diye. Burada önemli olan şu TÜİK gerçek rakamı neden vermiyor? Çünkü işçi, memur aylıkları ona göre belirlenecek. Ukrayna ve Rusya savaş halinde normalde enflasyonun patlaması lazım. Ama bakıyoruz Ukrayna ve Rusya'daki enflasyon Türkiye'dekinden daha az. Savaşta değiliz bu nasıl oluyor.

Borsa da hala vurguncular var. Borsa manipülatörleri bilsin soyguncuları temizleyeceğiz. Balık baştan kokar. Bu akşam bir video yayınlayacağım. Toplumu kucaklaştıracağım.''

Kılıçdaroğlu, ABD ziyaretine ilişkin olarak da, "Ben anti neoliberal politikalara karşı birisiyim. Bizim bu politikalara karşı çalışmamız lazım. Altta kalanın canı çıksın, vahşi kapitalizm. Bakıldığı zaman dünyaya dünyadaki neredeyse var olan kaynakların büyük bir kısmının sayılı insana aktığını görüyorsunuz. Türkiye bu tabloyu en acı yaşayan ülkelerden biridir. Dolayısıyla buna karşıyım ben bunu çözmek zorundayız. Bunun felsefesini oluşturuyoruz. Benim birilerinden icazet alma gibi bir düşüncem asla olmaz. Ben ülkesini seven ülkenin bağımsızlığına saygı duyan birisiyim. İcazet konusunu en iyi Erdoğan bilir. Hiç kimse unutmasın bu Bay kemal hiç. kimseden icazet almaz" ifadelerini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN