Kimliğiyle gelen bekarlara 150 bin TL faizsiz kredi! 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli

Kimliğiyle gelen bekarlara 150 bin TL faizsiz kredi! 2 yıl geri ödemesiz, 48 ay vadeli

Hayat pahalılığının artması, evlenmeyi planlayan çiftleri zor durumda bıraktı. İhtiyaç sahibi vatandaşlara birçok alanda sosyal yardım yapılırken seçimlerden sonra 'evlilik kredisi' hayata geçirilecek. İşte, evlilik kredisi ile ilgili detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs 2023 genel seçim öncesi AK Parti'nin vaatlerini açıklamaya devam ediyor. Erdoğan, evlenmek isteyen gençlere ilk 24 ay geri ödemesiz, 150 bin TL faizsiz kredi verileceğini açıkladı.

Gençler bu süreçte çekmiş oldukları faizsiz kredileri 2 yıl sonra 48 aya yayılan taksitlerle ödemeye başlayacak. Kamu bankaları tarafından da sağlanacak olan krediye Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın yanı sıra kurulması planlanan Aile ve Gençlik Bankası bu projeye katkı sağlayacak.

EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR OLACAK, KİMLERE VERİLECEK?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına verilecek 150 bin TL olarak belirlenen evlilik kredisi 48 ay vadeli olacak. Evlenecek gençler krediyi 2 yıl sonra ödemeye başlayacak

* Toplam Kredi Tutarı: 150 bin TL

* Aylık Ödeme: 3 bin 125 TL

Kamu bankaları ile Aile ve Gençlik Bankası tarafından verilecek olan evlilik kredisinin aylık ödemesinin asgari ücretin yaklaşık 5/2 miktarına denk gelmesi (bugünkü parayla 3 bin 125 TL) planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100 binlerce vatandaşın bu paketten faydalanabileceğini söyledi. AK Parti Seçim Beyannamesi'nde de belirtilen bu projelerdeki düşük ödeme tutarları, yüksek limitler ve 2 yıl geri ödemesiz olması nedeniyle de evlenmek isteyen fakat nakiti olmayan vatandaşlara da kolaylık sağlanmış olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN