Milli iradeyi yok sayan tehditten geri adım yok

Milli iradeyi yok sayan tehditten geri adım yok

Seçimlere iki hafta kala meydanlarda mili iradeye parmak sallayan üslup sergileyen iktidar yöneticileri özür ve istifa çağrılarına rağmen tehditlerinden geri adım atmadı. “14 Mayıs siyasi darbe girişimi” diyen Soylu sözlerin ABD Başkanı Biden tarafından söylendiğini savundu. Kendini eleştirenlere 'Amerikan'ın çocukları' dedi. Bozdağ ise şampanya secde kıyaslamasının ayrıştırıcı bir dil olmadığını bütünleştirici bir dil kullandıklarını iddia etti.

Seçimlere iki hafta kala meydanlardaki konuşmalarda üslubunu sertleştiren iktidar adayları milli iradeyi tehdide varan bir dil kullanmaya başladı. Önceki Gün İstanbul İlim ve Kültür Vakfı toplantısına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "14 Mayıs 2023, Batı'nın siyasi darbe girişimidir. Türkiye'yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların 14 Mayıs'ta her birini bir araya getirerek oluşturulabilecek darbe girişimidir. Bunu ben söylemedim. Bunu bugün Amerika'nın başındaki zat yıllar önce söyledi. Yıllar önce denedikleri bütün yöntemler berhava olunca ancak böyle bir yöntemle Türkiye'yi ele geçirebileceklerini ifade ettiler” dedi. Milli iradeyi yok sayan Soylu kendini eleştirenleri de tehdit etti.

"AMERİKA'NIN ÇOCUKLARI"

Soylu, sosyal medya hesabı Twitter'dan gerçekleştirdiği paylaşımda '14 Mayıs darbe girişimidir' iddiasına devam etti. '14 Mayıs’ta siyasi bir darbe yapmak istiyorlar' söylemini kendisinin değil ABD Başkanı Joe Biden'ın söylediğini iddia eden Soylu “Amerika'nın çocukları...” başlıklı videolu paylaşımında şu ifadeleri kullandı: "14 Mayıs’ı siyasi bir darbe yapmak istiyorlar. Bunu söyleyen ben değilim, bunu söyleyen Amerika’nın başkanı Biden. Hem de yıllar önce söyledi… Dedi ki; ‘Türkiye’yi Gezi Olayları’nda yenemedik. Türkiye’yi 17-25 Aralık Darbesi’yle yenemedik. Türkiye’yi 6-8 Ekim Olayları’nda yenemedik. Türkiye’yi 15 Temmuz Darbesi’nde yenemedik. Türkiye’yi ekonomik saldırılarla yenemedik. Tayyip Erdoğan’a bize tabi olmamasının hesabını soracağız. Nerede? Seçimde soracağız. Herkesi bir araya getireceğiz ve onu yıkacağız’ diyor. Biden sen mi kazanacaksın, Türk milleti mi kazanacak? Birileri de çıkmış, bana laf yetiştiriyorlar. Ya ben sizin kim olduğunuzu biliyorum zaten. Meclis’te yüzünüze söyledim, hepsi bunların Amerika’nın çocukları…"

"'SECDE-ŞAMPANYA' KIYASI NORMAL"

Adalet Bakanı ve AK Parti milletvekili adayı Bekir Bozdağ ise "Şanlıurfa Eşraf Buluşması"nda açıklamalarda bulunmuş, 14 Mayıs'ta 2 fotoğraftan biriyle karşılaşılacağını ifade ederek "Ya şampanya patlatıp kutlayanlar olacak ya da alnını şükür için secdeye koyup Rabb'ine hamdedenler olacak" demişti. Bozdağ'ın açıklamaları pek çok kesim tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ancak bozdağ söylediklerinin normal olduğunu söyledi. “Bu tepkiler, istismar tepkileri” diyen Bozdağ “Bizimki seçim sonuçlarını kimin nasıl kutlayacağına dair bir değerlendirme. İngiltere'de, Erdoğan kaybederse, kutlamalar yapılacak denildi. Ben de çıkarım yaparım, bazıları böyle kutlayacak ya da böyle kutlayacaktır. Ama siyaseten bunu istismar ediyorlar” ifadelerini kullandı.

"HÜDA PAR TERÖRÜ DESTEKLEMİYOR"

Ak Parti'nin 20 yıllık iktidarında kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmediğini savunan Bozdağ devamında şunları söyledi: "En son İngiliz The Guardian gazetesinin dış haberler şefi "14 Mayıs akşamı Erdoğan kaybederse Washington'dan Berlin'e kadar şampanya ile kutlamalar olacak" şeklinde açıklamalar yaptı. Bu sözler üzerine vatandaşlarımıza değerlendirme yapıyorum. Bunda anormal olan ne var?" Bozdağ açıklamalarında HÜDAPAR ile ittifakı da savundu. “HÜDAPAR teröre ve şiddete lanet ediyor, desteklemiyor ve hepsini reddediyor” iddiasını savundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN