Uzun zamandır bekleniyordu, tarihi belli oldu! Kısa süre içinde geliyor, herkes hazır olsun

Uzun zamandır bekleniyordu, tarihi belli oldu! Kısa süre içinde geliyor, herkes hazır olsun

Bahar havası birçok ilde etkili olmaya başladı. Yağmur geçen nisan ayının sonuna gelirken, meteoroloji uzmanı Kerem Ökten 'yazcıların' beklediği tarihi sosyal medya hesabından paylaştı. İşte, havaların ısınacağı tarih...

Nisan ayının sonuna gelirken yaz mevsimi için geri sayım başladı. Sosyal medya hesaplarından hava durumu ile ilgili paylaşımlar yapan meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, tarih verdi.

Bu yıl batı bölgelerinde yağışların beklenenin altında kalırken yağışlı geçen nisan ayı birçok kişiyi sevindirdi. Yine de bazı vatandaşlar sıcak havaların gelişini iple çekiyor.

YAZ NE ZAMAN GELECEK? HAVALAR NE ZAMAN ISINACAK?

Sıcak havalara özlem duyan vatandaşlar, havaların ne zaman ısınacağını merak ederken meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, "3 Mayıs Çarşamba gününden itibaren Yaz mevsiminin ayak seslerini hissedeceğiz. Yazcıları göreyim" dedi.

İstanbul, Bursa ve Konya illerinde yağışlar devam ederken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 81 ilde yağışların devam edeceği bilgisi verildi.

hava-durumu-tahminleri-6.jpg

YARIN HAVA NASIL OLACAK?

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre; genellikle sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde görülecek olan yağışların, sabah ve öğle saatlerinde Doğu Karadeniz ile Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Hakkari, Şırnak, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde toz taşınımı beklenmektedir.

Hava sıcaklığının doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden; Doğu Anadolu'nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli olarak (40-60 kilometre/saat) esmesi bekleniyor.

DERBİ GÜNÜ HAVA NASIL OLACAK?

Süper Lig'in 32. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray, 30 Nisan 2023 Pazar günü saat 19.00'da Vodafone Park’ta karşı karşıya gelecek. Ebedi dost, ezeli rakipler kozlarını güzel bir havada paylaşacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden belirtilen tahminlere göre, mücadele saatinde Beşiktaş'ta hava sıcaklığının 16 derece olacağı ifade edildi. Nem oranın ise yüzde 45 olması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA RAPORU

30 NİSAN 2023 PAZAR

hava-durumu-tahminleri-1.jpg

1 MAYIS 2023 PAZARTESİ

hava-durumu-tahminleri-2.jpg

2 MAYIS 2023 SALI

hava-durumu-tahminleri-3.jpg

3 MAYIS 2023 ÇARŞAMBA

hava-durumu-tahminleri-4.jpg

4 MAYIS 2023 PERŞEMBE

hava-durumu-tahminleri-5.jpg

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNİ (DETAYLI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN