Sakın çöpe atmayın, hurdacılar bu ürünü arıyor! Evinizde servet bulunuyor olabilir

Sakın çöpe atmayın, hurdacılar bu ürünü arıyor! Evinizde servet bulunuyor olabilir

Uzun süre kullandığımız elektronik cihazları, kullanma sürelerinin dolduğunu düşünerek ya da yenisini satın alarak bir kenara koyuyoruz. Teknolojik ürünleri bazen çöpe de atabiliyoruz. Fakat kullanılmayan elektronik cihazlar bile para edebilir. İşte hiç bilmediğiniz o ürünlerle ilgili çarpıcı bilgiler...

Evimizde eskidiği için çöpe attığımız birçok eşya aslında çok değerli olabilir. Gelişen teknoloji sayesinde elektronik aletlerin son modelini alıyoruz. Bir önceki modellerin, eskiyenlerin ya da artık kullanmadıklarımızı ise çöpe atıyoruz.

Oysa kullanmayı bıraktığımız ya da bir üst modelini aldığımız için kenarda köşede tuttuğumuz teknolojik aletler aslında servet değerinde. Hurdacıların göz bebeği olan bu eskileri çöpe her attığımızda aslında büyük miktarda bir parayı da çöpe atıyoruz.

2022/11/28/anakarttaki-altin-nasil-caikarilir.jpg

ELEKTRONİK ATIKLARIN DEĞERİ 55 MİLYAR EURO

Birleşmiş Milletler Üniversitesi ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından yayımlanan rapora göre, Türkiye'de 623 ton e-atık bulunduğu ve bu atıklardan oluşan değerli eşyaların toplam değerlerinin 55 milyar euro olduğu düşünülüyor.

Teknolojik ürünlerin sürekli olarak yenilenmesi, güncellenmesi ve bir üst modelinin çıkması kişileri hep son çıkan ürünü almaya iterken, bir önceki modeller genellikle kenara köşeye ya da çöpe atılıyor.

2022/11/28/telefonun-icindeki-altin-nasil-cikarilir.jpg

HURDACILAR TELEFON ANAKARTI ARIYOR

Hurdacıların özellikle de son zamanlarda göz bebeği haline gelen bu teknolojik atıklar, büyük bir gelir kapısının oluşmasına neden oluyor.

En sık değiştirdiğimiz teknolojik aletlerden birisi de telefonlarımız olurken telefonların içerisinde bulunan anakart, 14 ve 22 ayar altın, değerli paladyum gibi materyaller bir servet ediyor.

Sizler de eskiyen teknolojik aletlerinizi çöpe atmak yerine geri dönüşümünü sağlayabilir aynı zamanda bununla birlikte bir gelir elde edebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN