Kimyasal madde dehşetince 20 yıl hapis cezası

Kimyasal madde dehşetince 20 yıl hapis cezası

İstanbul'da Yasemin Uzunçelebi'ye kimyasal madde ile saldırıp ağır yaralanmasına neden olan Mehmet Yıldız'a 20 yıl hapis cezası verildi.

İstanbul Avcılar'da kimyasal madde döktüğü kadını öldürmeye teşebbüs ettiği suçuyla yargılanan sanığa "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 20 yıl hapis cezası verildi.

Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Yıldız ile avukatı katıldı. Mağdur Yasemin Uzunçelebi'nin ablası müşteki Nazik Uzunçelebi, avukatları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. Müşteki Nazik Uzunçelebi, sanığın en üst hadden cezalandırılmasını ve indirim uygulanmamasını talep etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Tuğba Özçelik de indirim uygulanmaksızın sanığın cezalandırılmasını istedi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Son savunmasını yapan tutuklu sanık Mehmet Yıldız, suçsuz olduğunu öne sürüp "Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Mahkeme, sanık Mehmet Yıldız’ı "canavarca hisle veya eziyet çektirerek kasten öldürmeye teşebbüs etme" suçundan 20 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Sanığın savunma ve beyanlarında işlediği suçtan pişman olduğu yönünde olumlu bir kanaat edinilmemiş olduğunu değerlendiren mahkeme, cezasında indirim uygulamadı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN