Kiracıları tir tir titreten karar! Havale ile ödeme yapanların başı fena dertte! 1 kuruş bile eksik olursa…

Kiracıları tir tir titreten karar! Havale ile ödeme yapanların başı fena dertte! 1 kuruş bile eksik olursa…

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan problemlerin ardı arkası kesilmiyor. Kira ödemesini havale ile yapanların başı fena halde dertte. Ödeme yapmadan önce bir kez daha düşünmeniz gerekiyor. Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar çıktı. İşte kiracıların korkulu rüyası…

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sular durulmak bilmiyor. Kira fiyatlarında yaşanan artış her gün yeni bir sorun olarak gündeme gelirken sorunlar da mahkemeye taşınıyor. Son yaşanan olay herkese ders olacak bir nitelikte oldu. Ev sahibi tarafından dava edilen kiracı ev sahibinin haklı çıkması ile birlikte büyük bir ders aldı. Kira ödemesini banka üzerinden yapanların başı derde girecek. İşte kiracıların korkulu rüyası…

YARGITAY EV SAHİBİNE HAK VERDİ

Ev sahibi ve kiracı arasında yaşanan bir olay tüm kiracıları tir tir titretti. Geçtiğimiz günlerde kira ödemesini havale ile banka üzerinden yapan kiracıya büyük bir ders verildi. Banka üzerinden yapılan kira ödemelerinde ev sahibi karşı tarafın kira ödemelerini eksik yaptığı gerekçesiyle dava açtı. Açılan davada havale ücretinin kesilmesi ile birlikte kiranın eksik yatırıldığı ortaya çıkarken kiracı da ev sahibinin isteği ile banka üzerinden ödeme yaptığını söyledi. Havale ücretinin ev sahibine ait olması gerektiği görüşünü sunan kiracı, mahkeme tarafından haksız bulundu.

ev-sahibi-kiraci.jpg
Mahkemeden gelen açıklama ile birlikte kira sözleşmelerinin elden ödenmesi kararlaştırılan kira bedellerinin bankaya yatırılması gerektiği vurgulandı. Bankaya yatırılan ve bu nedenle çıkan masrafların davalı tarafından üstlenilmesi gerektiğine karar verildi. Ortada ödenmeyen bir kira bedeli bulunmadığından dolayı da temerrüt sebebi ile açılan tahliye davasında davacının haksız olduğu gerekçesiyle davanın reddine karar verildi. Ev sahibinin kararını reddi istenirken Yargıtay’dan çıkan karar ise herkesi şoke etti.

YARGITAY KARARI BELLİ OLDU

Dava sonucunda ev sahibi kararını reddi istenirken Yargıtay’dan gelen karar belli oldu. Kiracı ve ev sahibi hakkındaki anlaşmazlıklara son noktayı koyan Yargıtay kurulundan çıkan karar şu şekildedir:

yargitay-karar.jpg
"Kira bedelini ödeme borcu borçlu tarafından alacaklı kiraya verene götürülmesi gereken borçlardan olup, paranın kiraya verene ulaştırılması kiracıya ait bir külfettir. Banka hesabına havale ile yapılan kira ödemelerinde, havale ücreti kiracıya aittir ve havale ücreti kiraya verenden tahsil edilerek ödeme yapılırsa kiracı eksik ödeme yapmış olur"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN