Kiraya zam yapanların başı derde girecek! Cumhurbaşkanlığı’ndan yeni karar geldi! İstanbul, Ankara, İzmir…

Kiraya zam yapanların başı derde girecek! Cumhurbaşkanlığı’ndan yeni karar geldi! İstanbul, Ankara, İzmir…

Döviz kurlarında görülen yükseliş dolar ve TL kurlarında da ciddi artışlara neden oldu. Gıda, giyim gibi pek çok sektör bu durumdan etkilenirken kiracılar da zamlardan nasibini aldı. Kira fiyatını bir anda iki katına yükselten ev sahiplerinin başı bu kez fena halde yanacak. İşte Cumhurbaşkanlığı kararı…

Annemin sürecinde başlayan ekonomik kriz yüksek enflasyon ile birlikte önüne geçilemez bir hal aldı. Piyasada artış devam ederken fırsatçılar da ek gelir elde edebilmek için kiralara fazladan zam yapıyor. Kiracısını haksız yere evden çıkararak 3000 TL'lik bir ev için 2 katı fiyat isteyen ev sahiplerinin başı derde girecek. Ankara İzmir ve İstanbul gibi pek çok şehirde yapılan zamlar Cumhurbaşkanlığı kararına takıldı. İşte Cumhurbaşkanlığı kararı…

HAKSIZ ZAM YAPANLAR PİŞMAN OLACAK

Ev sahiplerinin kiracılara yönelik yaptığı haksız fiyat artışları cumhurbaşkanlığının gündeminde yer alıyor. Artan enflasyon nedeniyle vatandaşlar geçinmekte zorlanırken üzerine bir de fahiş kira artışları yapılmaya başladı. Özellikle İzmir İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerde yükselen fiyat artışları için açıklama Cumhurbaşkanı’ndan geldi.

konutlarr.jpg
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük şehirlerde yaşanan fahiş kira artışları için yeni bir düzenleme yapılacağını aktardı. Önlem alınacak konulara yönelik açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan "Maalesef büyükşehirlerde kiraların ciddi manada yükseltildiğini görüyoruz. Bu vicdani, ahlaki, insani değil. Bu bir fırsatçılıktır. Bunun üzerine gideceğiz. Bu fırsatçılığa yasal düzenlemelerle kesinlikle izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN