KPSS sınav yerleri açıklandı mı? İşte KPSS sınav giriş belgesi sorgulama sayfası

KPSS sınav yerleri açıklandı mı? İşte KPSS sınav giriş belgesi sorgulama sayfası

Üniversitelerin lisans bölümlerinden mezun olan vatandaşların katılacağı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) giriş yerleri belli oldu. Yılda bir kez yapılan sınav (Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri), bu yıl 1 Ağustos 2021 Pazar günü yurt genelinde ÖSYM sınav merkezlerinde düzenlenecek. İşte, KPSS lisans sınavı giriş belgesi sorgulama ekranı...

Kamu kurumlarına atanacak memurların belirlendiği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) için için giriş belgeleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayınlandı. Dört oturumdan oluşan KPSS lisans sınavının ardından adaylar, boş kadrolar için tercihlerini yapacak ve yeni görevlerine başlayacak.

2021 KPSS LİSANS SINAVI GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) lisans mezunları için düzenleyeceği Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) giriş yerleri belli oldu. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, KPSS sınav giriş belgesinin erişime açılması duyurusunu şu sözlerle paylaştı:

"1 Ağustos 2021 tarihinde uygulayacağımız 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri) Sınava Giriş Belgeleri adaylarımızın erişimine açılmıştır. Adaylarımız sınav yerlerini ais.osym.gov.tr adresinden öğrenebilirler."

KPSS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) giriş yerleri ÖSYM'nin Aday İşlemler Sistemi (AİS) üzerinden 26 Temmuz 2021 Pazartesi günü itibarıyla öğrenilebiliyor. Adaylar, AİS üzerinden erişebildikleri sınav giriş belgelerini bilgisayara indirdikten sonra çıktılarını almaları gerekiyor. Zira sınav binasına, yanında giriş belgesi olmayan adayların alınmayacağını hatırlatalım.

LİSANS KPSS SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ GÜN?

Genel Yetenek-Genel Kültür: 1 Ağustos 2021 Saat 10.15'te gerçekleşecek ve 130 dakika sürecek.

Eğitim Bilimleri: 1 Ağustos 2021 Saat 14.45'te gerçekleşecek ve 100 dakika sürecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 1. Oturum Cumartesi Sabah (Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri): 7 Ağustos 2021 Saat 10.15'te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 2. Oturum Cumartesi Öğleden Sonra (Hukuk, İktisat, Maliye): 7 Ağustos 2021 Saat 14.45'te gerçekleşecek.

KPSS Alan Bilgisi Sınavları 3. Oturum Pazar Sabah (İşletme, Muhasebe, İstatistik): 8 Ağustos 2021 Saat 10.15'te gerçekleşecek.

ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı Saati 14.45'te gerçekleşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN