KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Başvuru sonuçları sorgulama

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak 2021? Başvuru sonuçları sorgulama

Üniversite öğrencilerinin merakla beklediği KYK yurdu başvuru sonuçları www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama internet adresinden öğrenilebilir. KYK yurt başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler kayıtlarını gerçekleştirebilir. İşte, KYK yurt başvuru sonuçları sorgulama ekranı...

Gençlik ve Spor Bakanlığı'na (GSB) bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun (KYK) gençler için sağladığı yurt imkanından her yıl 350 binden fazla üniversite öğrencisi faydalanıyor. KYK yurt başvuru sonuçları internet üzerinden e-Devlet platformdan peyderpey yayınlanıyor.

KYK YURDU BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Üniversite öğrencilerinin KYK yurdu başvuru sonuçları açıklandı. KYK yurt başvuruları sorgulama sayfasına e-Devlet üzerinden ulaşılabiliyor. Başvuru sonuçları www.turkiye.gov.tr/gsb-yurt-basvuru-sonucu-sorgulama internet adresinden öğrenilebilir.

e-Devlet üzerinden alınan başvuruların ardından KYK ilk yedek yerleştirme 20 Eylül 2021'de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül 2021'de, üçüncü yedek yerleştirme sonuçları ise 27 Eylül 2021'de gerçekleştirildi. Yedek sırası gelen öğrencilerin yerleştirme sonuçları pazartesi ve perşembe günleri ilan edilecek.

Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, TC kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Öğrencilerin yaşadığı sorunlara anında çözüm bulabilmek için 7/24 hizmet veren GSB KİM (Kurumsal İletişim Merkezi), kayıt sürecinde de öğrencilerin hizmetinde olacak.

Öğrenciler, 444 0 472 numaralı Kurumsal İletişim Merkezinden ya da resmi Twitter hesabı @KYK_DESTEK ve @GSB_DESTEK üzerinden yardım talebinde bulunabilecek.

KYK YURT YEDEK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN?

2020-2021 ve 2021-2022 eğitim öğretim dönemlerinde 1 Haziran 2020 ile 10 Eylül 2021 tarihleri arasında yükseköğretim örgün eğitim programına kayıt yaptıran ve ara sınıf öğrencileri yedek yurt başvuru sonuçlarını e-Devlet şifresi ile sorgulayabilir.

KYK dördüncü yedek başvuru sonuçları ise 30 Eylül 2021 Perşembe günü açıklanacak. Sonuçlar e-Devlet şifresi ve TC kimlik numarası ile sorgulanacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN