Lüks düğünlerin merkezi Türkiye... Dünya zenginlerinden dudak uçuklatan harcama

Lüks düğünlerin merkezi Türkiye... Dünya zenginlerinden dudak uçuklatan harcama

Düğüne en çok para harcayan beşinci ülke olan Türkiye, sıralamanın başlarında yer alan Hindistan, İran, Lübnan ve Rusya'daki zenginlerin 'düğün lokasyonu' oldu. Başta bu ülkelerin varlıklı aileleri olmak üzere dünya zenginleri düğünlerini Bodrum, Antalya gibi yerlerde yapıyor. Organizatörler ise harcama kapasitelerine göre değişkenlik gösteren düğünlerin milyon dolarları bulduğunu aktardı.

Türkiye, her daim düğüne önem veren ve para harcayan ülkeler arasında Hindistan, İran, Lübnan ve Rusya'nın ardından beşinci sırada yer alıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında bir araştırma Türklerin evlenmek için ortalama 500 bin lira harcama yaptığını ortaya koymuştu. Listenin başını çeken Hintliler ise düğünlerine 3 milyon dolara varan paralar harcıyor.

Düğünlerini Türkiye’de yapan yabancıların sayısı ise her geçen yıl artıyor. Özellikle İstanbul Boğazı hattı, Antalya ve Bodrum'daki lüks otellerde düğün yapmak isteyenler sıraya giriyor.

thumbs-b-c-10cb92692979e9c2862636ad85a1bf0d.jpg

Dünya zenginlerinin son modası da Türkiye'de düğün yapmak oldu. Lüks, şatafat, ziyafet ve eğlencenin merkezi olan Türkiye, zenginlerin ilgi odağı konumuna gelmiş durumda.

MİLYON DOLARLARI BULAN HARCAMA

Mynet.com'un Show TV'den derlediği habere göre, Türkiye'ye düğünleri için gelen bir Hintli çift, "İtalya, Fransa ve Yunanistan da seçenekler arasındaydı. Fakat biz tercihimizi Bodrum'dan yana kullandık. Doğu ile Batının çok güzel bir sentezi burası. Biz Hintli ailelere göre de oldukça uygun. En önemli özelliği de misafirperverliği" ifadelerini kullandı.

Organizatörler düğün organizasyonları için yapılan harcamaların son derece pahalı olduğunu belirtti. Organizatör Duygu Kuşkulu, boğaz manzaraları bir daire fiyatını geçen harcamalar yapıldığını belirterek, "Misafirlerin harcama kapasitelerine göre genelde dünyanın her yerinden gelen oluyor. Bu gelen kişilerin sadece uçak masraflarını saysak dahi milyon dolarlara ulaşan rakamlar ortaya çıkıyor. Üzerine konaklama, dekor, yemekler de eklenince harcamalar milyon dolarları buluyor diyebilirim" ifadelerini kullandı.

thumbs-b-c-feb532337ab4c54a0726e4ac8860b6b8.jpg

'BİR DÜĞÜNDEN BİN 200 KİŞİ EKMEK YİYOR'

Bu düğün organizasyonlarında yapılan harcamalar sayesinde birçok farklı sektörden onlarca firma ve binlerce kişinin iş imkanı bulduğu belirtiliyor.

Organizatör Kuşkulu, çalışmaların aylar sürdüğünü ifade ederek, "Bu düğünde 27 ayrı tedarikçi firma var ve bin 200 kişi ekmek yiyor. Buraya düğüne katılan kişilerin çoğu Antalya, Kapadokya ve İstanbul gibi şehirlere de turistik seyahatler düzenliyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN