Mahallenin girişine asılan afiş tepki çekti: Millet İttifakı giremez

Mahallenin girişine asılan afiş tepki çekti: Millet İttifakı giremez

Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Topağaç Mahallesi’nde bir benzin istasyonuna asılan pankartta Millet İttifakı’nı oluşturan partiler için ‘Giremez’ ifadeleri yer aldı. Topağaç mahalle muhtarı 'gurur duyuyorum' paylaşımı yaparken Akyazı’da bulunan 6 siyasi partinin ilçe başkanları pankart ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala seçim propagandaları başlarken Sakarya Akyazı’da mahalle girişine ilginç bir afiş asıldı. Türkiye’de çoğu mahallenin girişlerine asılan ‘hurdacı giremez’ afişine Topağaç Mahallesi’nde eklenen isimler dikkat çekti.

MİLLET İTTİFAKI PARTİLERİNE ‘GİREMEZ’ MESAJI

Mahalleli tarafından asılan afişte hurdacının yanında Millet İttifakı’nı oluşturan partiler yazıldı. Tepki toplayan afişte "1982 Anayasasına 'Hayır' oyu veren demokrasi olan Topağaç Mahallemize, Hurdacı, HDP, CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti giremez” ifadeleri yer aldı.

Akyazı Topağaç mahalle muhtarı İsmail Başer sosyal medya hesabından afişin fotoğrafı ile “Mahallem halkıyla gurur duyuyorum" şeklinde paylaşım yaptı.

6 PARTİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

Gündem olan afişin ardından DEVA Partisi Akyazı İlçe Başkanı Erkan Çoruhlu sosyal medya hesabından paylaşım yaparak "Bu tabela Türkiye Cumhuriyeti devletine karşı asılmıştır. Bu tabela ülkemizin başka bir yerinde asılsa bölücülük anlamını taşır dolayısıyla bu tabela bölücü PKK ile aynı hedefe hizmet eder. Bu tabela ülkenin bölünmez bütünlüğüne aykırıdır. Bu tabela demokrasiye hukuk devletine aykırı 12 Eylül darbesiyle aynı anlamı taşır. Bu tabelada halkı galeyana getirmek kin ve nefret suçu içermektedir. Dolayısıyla bu tabelanın muhatabı Sakarya Valiliğidir. Akyazı Kaymakamlığı’dır, güvenlik kuvvetleridir, emniyet güçleridir, gerisi hikayedir” şeklinde tepki gösterdi.

Tepki çeken afişin ardından 6 siyasi partinin Akyazı İlçe Başkanları açıklama yaptıktan sonra savcılığa suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olacaklarını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN