Mahir Ünal'dan 'Cumhuriyet' savunması: Sözlerim bağlamından koparılıyor

Mahir Ünal'dan 'Cumhuriyet' savunması: Sözlerim bağlamından koparılıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, harf devrimine yönelik "Bütün düşünme setimizi yok etti" diyerek büyük bir tartışma yaratmıştı. Ünal, söz konusu konuyla ilgili gazeteci İsmail Küçükkaya'nın sorusu üzerine sözlerinin çarpıtıldığını söyleyerek 'Cumhuriyetimizle ve onun kazanımlarıyla derdimiz yok. Aksine güçlendirmeye çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

Gazeteci ve televizyoncu İsmail Küçükkaya, Halk TV'de yayınlanan programında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal'ın tartışma yaratan sözlerine ilişkin telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Küçükkaya, Ünal'ın katıldığı bir konferansta 'Cumhuriyet'e ve harf devrimine yönelik söylediği sözlere ilişkin "Sözleriniz çok tartışılıyor, çok eleştiri alıyorsunuz. Ne düşünüyorsunuz" diye sordu. Ünal, tepki çeken sözleri için, "Sözlerim bağlamından koparılıyor" savunmasını yaptı.

Mahir Ünal tartışma yaratan açıklamasını 'kültürel bağlamda' yaptığını söyleyerek şöyle konuştu, "Anlamak mümkün değil. Sözlerim mekan ve zamansal olarak da bağlamından koparılıyor. Ben siyasi demeç için bu açıklamayı yapmadım. Burası bir kitap fuarı. Kültürel bağlamda bu açıklamayı yaptım."

Ünal, Küçükkaya'nın "Cumhuriyet değerleriyle derdiniz var mı?" sorusuna ise "Cumhuriyet'le derdimiz olabilir mi? Aksine onu ve kazanımlarını güçlendirmeye çalışıyoruz. Cumhuriyetimizi 100'üncü yılına taşımakla uğraşıyoruz" yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda bir konferansa katılmıştı. Ünal, konferansta Cumhuriyet'i ve Harf Devrimi’ni hedef alarak "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao'nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN