AK Partili Ünal'dan tartışma yaratacak açıklama: Cumhuriyet alfabemizi, dilimizi yok etti

Kahramanraş'ta katıldığı bir etkinlikte konuşan AK Partili Mahir Ünal, "Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" ifadelerini kullandı. Cumhuriyet devrimlerine yönelik sözleri nedeniyle yoğun eleştiri alan Ünal, daha sonra yaptığı açıklamada, "Değerlendirmem Cumhuriyet'e dönük değildi" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, gençlik buluşması ve konferans etkinlikleri kapsamında Kahramanmaraş'ta düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda 'Yerelden Evrensele Şehir Ufku: Kahramanmaraş Örneği' başlıklı konferansta konuştu.

ak-parti-kahramanmaras.jpg

"CUMHURİYET; ALFABEMİZİ, DİLİMİZİ YOK ETTİ"

Mahir Ünal, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye'de yaşanmıştır. Mesela Fransız Devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate yani dile dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi MAO'nun Çin'de yaptığı kültürel devrimdir ve o da dile dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" ifadelerini kullandı.

mahir-unal-kahramanmaras-ak-parti.jpg

"BUGÜNKÜ TÜRKÇE İLE DÜŞÜNCE ÜRETEMEYİZ"

Yazar Cemil Meriç'in kaleme aldığı 'Bu Ülke' adlı kitaptan alıntılar yaparak gençlere seslenen Mahir Ünal, "Bugün konuştuğumuz Türkçe'nin düşünce üretebilmesi mümkün değildir. Bugün konuştuğumuz Türkçe ile bir düşünce üretemeyiz sadece ihtiyaçlarımızı karşılayabiliriz, konuşma ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Mesela melül, mahsun, inkisar, keder, hüzün, buhran bunların hepsini tek bir kelimeyle ifade ediyoruz; stresliyim" şeklinde konuştu.

ak-parti-kahramanmaras-mahir-unal.jpg

"DEĞERLENDİRMEM CUMHURİYET'E DÖNÜK DEĞİL"

Mahir Ünal, Kahramanmaraş'ta yaptığı konuşmada, "Cumhuriyet bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünmemizi yok etmiştir" sözlerinin eleştirilmesine sosyal medya hesabından şöyle yanıt verdi:

"Bugün 'Bir Kitap Okudum' etkinliğinde gençlerle Cemil Meriç'in 'Bu Ülke'sini konuştuk. Kamus bir milletin hafızasıdır cümlesinden yola çıkarak yaptığım değerlendirme Cumhuriyet'e dönük değil kültür devrimi olarak yapılanlara dair bir tespittir. Buradan bir düşmanlık çıkaramazsınız."

mahir-unal-twitter.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (87)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
87 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN