Manisa'da doktordan 'bıçak parası' vurgunu: Hesabına 9 ayda 2,6 milyon TL yattı

Manisa'da doktordan 'bıçak parası' vurgunu: Hesabına 9 ayda 2,6 milyon TL yattı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde görev yapan Ortopedi Uzmanı S.E., hastalardan ameliyat karşılığında ‘bıçak parası’ adı altında yasa dışı ödeme istediği iddiasıyla tutuklandı. Soruşturma kapsamında doktorun hesabına 9 ayda 51 hastadan toplam 2 milyon 649 bin 500 lira yatırıldığı belirlendi.

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nda görevli S.E. hakkında bir hastanın şikayeti üzerine inceleme başlattı.

İddiaya göre doktor S.E., 19 Mart’ta ameliyat edeceği İ.G.’den operasyonu kendisinin gerçekleştirmesi karşılığında kişisel banka hesabına 45 bin lira yatırmasını istedi. Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında doktorun banka hesap hareketleri incelemeye alındı.

51 HASTADAN ÖDEME ALDIĞI BELİRLENDİ

Soruşturmada, S.E.’nin 1 Ağustos 2025 ile 30 Nisan 2026 tarihleri arasındaki banka hesap hareketleri incelendi.

Yapılan incelemelerde, muayene ücretlerini hastane veznesine yatıran ve ameliyat masrafları SGK tarafından karşılanan 51 hastadan ayrıca ödeme talep edildiği tespit edildi. Doktorun, ameliyatları kendisinin gerçekleştirmesi karşılığında hastalardan 22 bin TL ile 195 bin TL arasında değişen tutarlarda ‘bıçak parası’ istediği öne sürüldü.

Banka EFT ve havale kayıtlarına göre 51 farklı işlemde S.E.’nin hesabına toplam 2 milyon 649 bin 500 lira aktarıldığı belirlendi. Elden veya nakit olarak alındığı değerlendirilen ödemelerin bu toplamın dışında olduğu bildirildi.

ÖDEME YAPMAYAN HASTALARA BASKI İDDİASI

Soruşturma kapsamında, doktorun ödeme yapmayan hastalara ameliyatlarının asistan doktorlar tarafından gerçekleştirileceğini söylediği ve bu şekilde baskı kurduğu iddia edildi.

Ayrıca soruşturma sırasında 30 kişinin daha benzer yöntemle mağdur edildiği tespit edildi.

TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen S.E., Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından ‘icbar suretiyle irtikap’ suçundan tutuklandı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN