Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, il genelinde ulaşımın daha güvenli ve kesintisiz hale getirilmesi amacıyla yol bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına devam ederken, kırsal bölgelerde ihtiyaç duyulan güzergâhlara yönelik çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, Demirci ilçesinde 13 mahalleyi birbirine bağlayan 45 kilometrelik yolda emisyonlu sathi kaplama çalışması yapıyor. Demirci’nin geniş yerleşim yapısı içerisinde özellikle kırsal mahalleler arasındaki ulaşımda önemli bir işlev gören güzergâhta yürütülen çalışmalarla, zaman içerisinde bozulan yolun ulaşım standardının yükseltilmesi hedefleniyor. Ekipler öncelikle ihtiyaç olunan noktalarda bakım ve onarım çalışmaları yapıyor. Ardından emisyonlu sathi kaplama uygulamasına geçiliyor.
13 Mahalleyi Birbirine Bağlayan 45 Kilometrelik Güzergâh
Yaklaşık 45 kilometrelik yol ağı, Demirci’nin birbirinden uzak kırsal mahallelerini birbirine bağlamasının yanı sıra bölgedeki vatandaşların ilçe merkezi ve diğer yerleşim noktalarına ulaşımında da önemli bir güzergâh olarak kullanılıyor. Yürütülen çalışmalar sayesinde özellikle günlük ulaşımın yanı sıra tarımsal faaliyetler nedeniyle kullanılan yollarda daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânı sağlanması amaçlanıyor.
Muhtarlardan Başkan Besim Dutlulu’ya Teşekkür
Kuzeyir Mahalle Muhtarı Arif Çimen, “Kış sezonunda yollarımızın bozuk olmasından dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Besim Dutlulu’ya dilekçe yazdık, bizzat görüştük. Biz maalesef Manisa’nın en son ilçesinin en son köylerinden biriyiz. Ama sağ olsun Besim Başkanımız bizi kırmadı, yollarımız asfaltlanıyor. Başta Besim Başkanımız olmak üzere büyük bir özveri ile çalışan ekiplerine sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.
Küçükkıran mahalle muhtarı Hikmet Akkaya, “Demirci ilçemize en uzak mahallelerden biriyiz. Yollarımızın kötü olmasından dolayı başvuru yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Besim Dutlulu kabul etti. Bozuk yollarımızda yama yapılıyordu ama bozuluyordu. Asfalt çalışmaları yapılıyor. Bu konuda Besim Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
Tepelik Mahalle Muhtarı Ramazan Yıldız, “Yollarımız Demirci’ye çok uzak, yolun yapılması için Besim Başkanımıza dilekçe verdik ve kabul etti. Demirci’nin en uzak mahallelerinden biriyiz. Kış aylarında mağdur oluyorduk. Ricamızı geri çevirmediği için Besim Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağ olsun, var olsun” dedi.
