Mansur Yavaş düğmeye bastı! Ankara’da modern hizmet! Ulaşım rahatlayacak yaya güvenliği artacak!

Mansur Yavaş düğmeye bastı! Ankara’da modern hizmet! Ulaşım rahatlayacak yaya güvenliği artacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralının derdine derman olmaya devam ediyor. Şehrin trafik akışını rahatlatmak ve yayalara daha güvenli bir ulaşım sağlayabileceği alanlar oluşturan Ankara Büyükşehir Belediyesi, 21 yeni çalışma müjdesini duyurdu. Ankaralılar artık daha rahat bir ulaşım sağlayacak. İşte tüm detaylar…

Ankara'da hem trafik akışını rahatlatmak hem de yayaların ve sürücülerin can güvenliğini sağlamak amacıyla kentin işlek noktalarına modern yaya üst geçitleri yapılmaya devam ediyor. Kent Estetiği Daire Başkanlığı, 21 yeni üst geçit yapımı için düğmeye bastı. Mamak, Etimesgut, Keçiören ve Çankaya ilçelerinde toplam 5 geçitte çalışmaların tamamlandığı belirtilirken 6 farklı noktada yapılacak üst geçitler için ihale süreçlerinin tamamlandığı duyuruldu. İşte tüm detaylar…

21 MODERN ÜST GEÇİT

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’teki trafik akışını rahatlatmak amacıyla yeni çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Vatandaşın can güvenliğini sağlamak amacıyla üst geçitlerin sayısında artış sağlanıyor. 21 modern yaya üst geçitten 5 tanesinin çalışmaları tamamlanırken 6 yeni üst geçit ihalesi de tamamlandı.

ustgecit-ankara.jpg

Şehrin trafiğinin rahatlaması kapsamında gerçekleştirilen projeler Ankara Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleştiriliyor. Trafiğin hızlı ve yoğun olduğu işlek caddeler ve bulvarlarda inşa edilen asansörlü ve yürüyen merdivenli üst geçitlerin bisikletli sürücüler, engelli vatandaşlar ve yayaların ulaşım güvenliği açısından son derece önemli olduğunun altı çizildi. Led ışıklandırmalı aydınlatmalı üst geçitlerin daha estetik bir görünüm sağladığı belirtilirken hangi noktalarda çalışmalar yapıldığı da paylaşıldı. Üst geçit yapılacak noktalar şu şekildedir:

ustgecit.jpg

  • Mamak Turgut Özal-2 Bulvarı ile Hocalı Caddesi Kesişimi
  • Etimesgut FSM Bulvarı Şehit Osman Avcı Mahallesi
  • Keçiören Yozgat Bulvarı ile 701. Cadde Kesişimi
  • Keçiören Yozgat Bulvarı ile 559. Cadde Kesişimi
  • Çankaya Turan Güneş Bulvarı Nurçin Sayan İlkokulu Önü
  • Mamak Şehit Öğretmen Nesrin Ünügür İlkokulu Önü (İhale süreci tamamlandı)
  • Altındağ Atilla İlkokulu Önü (İhale süreci tamamlandı)
  • Yenimahalle Anadolu Bulvarı Üzeri1495. Sokak Kesişimi (İhale süreci tamamlandı)
  • Etimesgut Dumlupınar Bulvarı Üzeri Yaşamkent ile Başkent Üniversitesi Kavşağı Arası2 tane (İhale süreci tamamlandı)
  • Çankaya Turan Güneş Bulvarı MSB Lojmanları Önü (İhale süreci tamamlandı)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN