Market alışverişine çıkmayanlara devlet desteği! Başvuranların koliyle evine gelecek, bu yardım herkese çıkıyor

Market alışverişine çıkmayanlara devlet desteği! Başvuranların koliyle evine gelecek, bu yardım herkese çıkıyor

Yüksek enflasyon karşısında alım gücünün düşmesi üzerine sosyal yardımları hızlandıran kurumlar, yeni yılla beraber gıda yardımlarının kapsamını genişletti. Özel ve kamuya ait birçok kurum, ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen hanelere karşılıksız gıda yardımında bulunuyor. İşte, gıda yardımı başvuru sayfası...

Pandemiyle beraber baş gösteren ekonomik kriz, aradan üç yıl geçmesine karşın katlanarak devam ediyor.

Yüksek enflasyon karşısında orta ve alt gelir grubundaki vatandaşlar geçim sıkıntısıyla karşı karşıya kalınca birçok kamu kurumu, sosyal yardımlar için kesenin ağzını açtı.

Elektrik ve doğal gaz faturası desteğinin yanı sıra, kira desteği, evde bakım desteği, eğitim desteği gibi çeşitli alanlarda nakdi yardım sağlanıyor.

GIDA YARDIMI NASIL ALINIR?

Çeşitli kurumlar ve belediyeler aracılığıyla hanelere gıda yardımı yapılıyor. Başvuru yapan ihtiyaç sahibi ailelere temel gıda ürünleri veriliyor.

Şimdiye kadar gıda yardımlarından on binlerce ihtiyaç sahibi aile yararlandı.

Özellikle temel gıda yardımlarının yapıldığı gıda yardım paketlerinin içeriği kuruma göre de değişiklik gösteriyor.

GIDA YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, Kızılay, Vakıflar Genel Müdürlüğü, SANKO gibi çeşitli kurumlar aracılığıyla yapılıyor.

Vakıflar Genel Müdürlüğü üzerinden yardım almak isteyenler kurumun www.vgm.gov.tr/faaliyetler/hayir-hizmetleri/yurt-ici-kuru-gida-yardimlari internet sitesi üzerinden başvurabilir.

Öte yandan gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar, bulundukları ilçenin belediyesi üzerinden başvuru yapabilir. Bunun için e-Devlet'in www.turkiye.gov.tr/icisleri-sosyal-yardim-talebinde-bulunma-ve-talebi-sorgulama-4671 web sayfasındaki formu doldurarak başvuru yapmak mümkün.

SYDV GIDA YARDIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Gıda yardımı almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'na (SYDV) başvuru yapmak mümkün.

SYDV'ye başvurular bizzat yapılıyor. SYDV temsilciliklerinin ilçe kaymakamlığı ve il valiliği binasının içinde yer aldığını belirtelim.

GIDA YARDIMI BAŞVURU SAYFASI E-DEVLET

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN