Marketlerin Peynir Hilesi Ortaya Çıktı! Bakın Peynir Diye Ne Yiyormuşuz

Marketlerin Peynir Hilesi Ortaya Çıktı! Bakın Peynir Diye Ne Yiyormuşuz

Fahiş fiyatları fırsat bilip merdiven altında sağlıksız ürünler üretenlerin sayısı gün geçtikçe çoğalmaya başladı. En son ucuz diye vatandaşa satılan Ayçiçek ve Zeytin yağından sonra şimdi de peynirlerde sahtekarlıklar yapılmaya başlandı. İşte her gün peynir diye yedirdikleri bakın neymiş?

Son dönemlerde gıdaya gelen zamlardan dolayı vatandaş ucuz ürün arama yoluna düşmüşken, sahtekarlarda bu durumu fırsat bilip ürünlerde hile başvurdu. Ucuz diye satılan çoğu ürünün merdiven altında sağlıksız üretildiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ayçiçek ve zeytin yağlarında yapılan hilenin oraya çıkmasıyla tedirgin olan vatandaşa bir kötü haber de peynirden geldi. Kaşar peynirlerindeki hileyi öğrenince bir daha yanına yaklaşmayacaksınız.

kasar.jpg

BAKIN PEYNİR DİYE NE YEDİRİYORLAR!

Gıdalarda yaşanan hilelere bir yenisi daha eklendi. Gramajının yanı sıra içeriğini de değiştiren sahtekarlar bu defa kaşar peynirleri sağlıksız piyasaya sürmeye başladı. Bu durumun ortaya çıkmasıyla tüketici dernekleri de harekete geçti. Gıda ürünlerinin içerisine sağlıksız katkı maddeleri ilave edildiği gün yüzüne çıktı. Ucuz diye aldığınız bu ürünleri duyunca peynir alırken iki defa düşüneceksiniz.

peynir2.jpg

Marketlerde farklı çeşit ve markalarda vatandaşa sunulan peynirlerde akıl almaz bir hile ortaya çıktı. Vatandaşın yıllardır severek tükettiği peynirin yapılan araştırmalar sonucunda aslında peynir olmadığı açıklandı. Peki peynir çeşitlerinde nasıl bir sahtekarlık yapılıyor? İşte peynir hakkında bilmediğiniz her şey.

PEYNİRDEKİ SAHTEKARLIĞA DİKKAT!

Son gelen zamlardan sonra kaşar peynirinin yanına yaklaşamayan vatandaş tost peynirine yöneldi. Market raflarında sıkça görmeye başladığımı tost peynirlerini bazı fırsatçılar kaşar peyniri diye satmaya başladı. Tüketici derneklerini ayağa kaldıran bu sahtekarlık, vatandaşlarında ne kadar dikkatli olmasını gerektiğini gösterdi. Peynir alırken etiket ve içeriklerine dikkat edilmesi gerektiğinin altı çizilirken, denk geldikleri hilelerin şikayet edilmesi gerektiği açıklandı.

PEKİ TOST VE KAŞAR PEYNİRİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

Kaşar peyniri, mayalanma işlemi sonucunda oraya çıkan bir ürünken, tost peyniri ise süte su katılmış olarak elde edilmektedir. Sütün mayalanması sonucu oluşan kaşar peynir tost peynire göre koku ve renk bakımından da farklılık göstermektedir. İki peyniri ayırt etmek ise zor. Kaşar içerisinde protein ve kalsiyum barındırırken, tost peynirlerinde ise bu oran çok daha düşük.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN