Mehmet Şimşek duyurdu: Artık diğer araçlara yer yok, otomobilini satanlar sadece TOGG alabilecek

Mehmet Şimşek duyurdu: Artık diğer araçlara yer yok, otomobilini satanlar sadece TOGG alabilecek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek duyurdu! TOGG’a geçişi teşvik amacıyla hayata geçirilen düzenlemeler açıklandı! Artık diğer araçlara yer yok, otomobilini satanlar sadece TOGG alabilecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda tasarruf adına atılan son adımları açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yurt dışı gezileri düzenlerken, taşıt yenileme taleplerinde önemli şartlar getirildi. Özellikle, kamunun elindeki araçları satarak yerli ve milli üretim olan TOGG'a geçişi teşvik etmek amacıyla yeni düzenlemeler hayata geçiriliyor

‘KUR OYNAKLIĞI AZALDI’

togg-odemesi-nasil-olacak.webp

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin güçlendiğini ve risk priminin düştüğünü vurgulayarak, enflasyonla mücadele ve yeni ekonomi politikalarının hayata geçirildiğini belirtti. Kur oynaklığının azaldığını ve Türk lirasındaki değer kaybının durduğunu ifade eden Şimşek, “Ülkemizin risk primini gösteren CDS, Mayıs'ta 700 baz puanın üzerindeydi, 7 Aralık itibarıyla 336 baz puana düştü. Mayıs-aralık döneminde Türkiye'nin risk primi 300 baz puandan fazla düşerken, gelişmekte olan ülkelerin risk primi ortalama 55 baz puan geriledi.” ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkışların yaşandığını söyleyerek "Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarından çıkış oluyor. Para politikasındaki normalleşmeyle TL getirileri artmaya başladı. KKM stoku 25 Ağustos'ta 3.3 trilyon TL idi. 1 Aralık itibarıyla bu tutar 2.7 trilyon TL'ye geriledi (654 milyar TL azalma). Brüt rezervlerimiz de artıyor. Brüt rezervler mayıs sonundan bu yana 41.7 milyar dolar artarak 140.1 milyar dolar ile tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı.” şeklinde konuştu.

'SADECE YERLİ VE MİLLİ OLAN, KULLANIMI UCUZ OLAN ELEKTRİKLİ TOGG'U ALABİLİRSİN'

togg-odemesi-nasil-olacak-1.webp

Öte yandan, kamunun taşıt yenileme taleplerinde önemli bir değişiklik yapıldığını açıklayan Şimşek, “Kurumların planlanmış taşıt talepleri var. Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, kullanımı ucuz olan elektrikli TOGG'u alabilirsin' diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz. Muhtemelen mevcut daha pahalıdır, dizel ya da benzinlidir, gideri yüksektir. Bu konularda hassasız.“ dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN