İstanbul’da yenidoğan hastalarının özel hastanelere sevk edilerek ölümlerine neden olunduğu iddiasıyla yargılanan 57 sanıklı çete davasında, tutuklu bulunan üç isim tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında yer alan hemşire Mehtap Sayar, sosyal medyada geniş yankı uyandıran "Bebeği öldürsem dert, öldürmesem dert" sözleriyle gündeme gelmişti.
Sayar, savunmasında bu sözlerin psikolojik baskı sonucu söylenmiş olduğunu belirterek, hesaplarına yatan paraların borç ödemelerinden ibaret olduğunu ileri sürdü. Mahkeme, bu savunmalar ışığında Sayar hakkında tahliye kararı verdi.
İstanbul'da, bebek acil hastalarını önceden anlaştıkları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edip ölümlerine neden oldukları ve haksız kazanç sağladıkları iddiasıyla 57 sanığın yargılandığı davada, tutuklu bulunan 3 sanığın tahliye edildi.
Tahliye edilen isimler arasında 'Bebeği öldürsem dert, öldürmesem dert' diyen hemşirenin sözleri Türkiye'yi ayağa kaldırmıştı. Peki bu konuşmaları yapan hemşirenin tahliye gerekçesi ne oldu?
Hemşire Mehtap Sayar Esenyurt'taki özel bir hastanede bebek bakımından sorumluydu. Yenidoğan çetesiyle ilgili soruşturmada en çok konuşulan isimlerden biriydi.
Hemşire Saray, Hasan Basri Gök'ün "Mehtap, çocuğu öldür. 50 satürasyonlu çocuk mu olur?" mesajına "Öldüreceğim de öldürsem de bir dert, biliyorsun yani." şeklinde cevap vermişti.
Hesapları incelenen 'öldür' talimatı aldığı Hasan Basri Gök'ten 31 bin 218 lira almıştı. 7 ayllık süreçte hesabına çete üyelerinden 222 bin 880 lira yattığı iddianamede yer aldı.
SAVUNMASI NE OLDU?
Duruşmalarda bu tapelerin sorulduğu Sayar hesabına gelen paraların borç ödemeleri olduğunu savundu. Ancak bebek ölümleriyle ilgili konuşmaları sorulunca psikolojisini anlatıp cevap vermek istemedi
Mehtap Sayar "Sıkıntılı bir bebek hakkında sıkıntılı bir konuşmadır. bunun sosyal medyada da basında da psikolojik baskısını yaşadım. o yüzden bu konuda konuşmak istemiyorum" şeklinde savunma yaptı.
Bu yönde savunmalar yapan Hemşire sayar ile ilgili son duruşmada tahliye kararı çıktı.
