'Mertçe cinayet' sözüne Dink suikastını örnek göstererek açıklık getirdi: Namertlik kol geziyor

'Mertçe cinayet' sözüne Dink suikastını örnek göstererek açıklık getirdi: Namertlik kol geziyor

İYİ Parti lideri Akşener, Sinan Ateş suikastı için, 'Eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi. Bugünkü gibi namertçe işlenmiyordu' sözlerine Hrant Dink cinayeti örneğini vererek açıklık getirdi. Akşener, "Türkiye'de yaşayan insanlar Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa, dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde gündeme gelen 'mertçe cinayet' ifadeleri üzerine açıklamalarda bulundu. Akşener, geçmişteki siyasi cinayetlerle ilgili "mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık" şeklindeki sözlerine dair eleştirilere yanıt verirken, günümüz Türkiye'sindeki adalet sistemi ve cinayetler üzerine dikkat çekti.

"Sinan Ateş suikastı" ve "Hrant Dink cinayeti" örneklerini veren Akşener, bu tür olayların Türkiye'de yaşanan adaletsizlik ve korku ortamına işaret ettiğini vurguladı. Akşener, "Bugün, Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa, Hrant Dink gibi insanlar sırtından vurulabiliyorsa ve failler serbest kalabiliyorsa, bu namertlik kol geziyor demektir" diyerek, Türkiye'deki mevcut durumu eleştirdi.

İşte Akşener'in o açıklaması:

"Cinayet acı bir şey onun yanında durmak mümkün değil. Ama dedim ki, o günlerde yapılırdı fakat mertlik vardı ve sonuç itibariyle korkmazdık. Asıl mesele bu. Bugün, Sinan Ateş'in kızı bu derece korkuyorsa bugün Türkiye'de yaşayan insanlar Hrant Dink'te olduğu gibi sırtından vurulabiliyorsa, failleri de serbest kalabiliyorsa dolayısıyla namertlik kol geziyor demektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN