Meteoroloji'den 5 ile 'sarı' uyarı: Sağanak geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Meteoroloji'den 5 ile 'sarı' uyarı: Sağanak geliyor, hava sıcaklığı düşüyor

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre; bugün Karadeniz, Akdeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kuvvetli sağanak beklenirken, Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van için de "sarı" kodlu uyarı verildi. Hava sıcaklığının ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, güncel hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Buna göre, ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyıları, Doğu Anadolu'nun doğusu, Tokat, Bingöl, Mardin, Siirt ve Batman çevreleri, Amasya'nın kuzey ve Şanlıurfa'nın güney ilçeleri ile Doğu Akdeniz'in toroslar mevkii, Mersin, Adana 'nın güneyi ile Hatay'ın batı kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Ağrı, Iğdır ve Kars çevreleri ile Erzurum’un güneydoğusu ve Van’ın kuzey kesimlerinde kısa süreli ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Meteoroloji tarafından Erzurum, Kars, Iğdır, Ağrı ve Van için "sarı" alarm verildi.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığının; kuzey, iç ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

12 EYLÜL 2023 SALI GÜNÜ

1-002.jpg

13 EYLÜL 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

1-003.jpg

14 EYLÜL 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

1-004.jpg

15 EYLÜL 2023 CUMA GÜNÜ

1-005.jpg

16 EYLÜL 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

1-006.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN