MHP'den 'erken seçim' çıkışı: Ya anayasa değişikliği ya da...

MHP'den 'erken seçim' çıkışı: Ya anayasa değişikliği ya da...

Gazeteci Sinan Burhan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile yaptığı görüşmesinden aktardığı notlarda MHP'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görevi bıraktırmamakta kararlı olduğunu kaydetti. MHP lideri Bahçeli'nin Erdoğan'a yaptığı "Türk milletini yalnız bırakamazsın" çağrısının ardından Semih Yalçın da "Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM'de çözülür" ifadelerini kullandı.

"TBMM erken seçim kararıyla ya da anayasa değişikliği kararı ile cumhurbaşkanının önünü açmalıdır" dediğini aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik "Ayrılamazsın, Türk milletini yalnız bırakamazsın. Yeni yüzyılın kurtarıcı lideri olarak sizi görmek istiyoruz" ifadelerini kullanmıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Bahçeli'nin bu çıkışının ne anlama geldiğine ilişkin açıklama yaptı.

'TBMM BU SORUNU ÇÖZECEKTİR'

TV100'de yayınlanan Barış Yarkadaş'ın programına konuk olan Millet Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Sinan Burhan canlı yayında, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile görüşmesinden konuyla ilgili notlar aktardı.

Yalçın'ın "Erken seçim ya da anayasa değişikliği" dediğini aktaran Burhan görüşmesini şu sözlerle anlattı:

"Biz memleketin huzurunu düşünmeliyiz. Bölgemiz zorlu bir bölge. Savaşların yaşandığı bir bölgedeyiz. Güçlü bir lidere ve güçlü bir devlet başkanına ihtiyaç var. Çözüm yeri TBMM'dir. Meclis'in üzerinde hiçbir güç yoktur. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir kez daha aday olması gerekir. Bunun yolu bellidir. TBMM ya erken seçim kararı alacak ya da anayasa değişikliği yapacaktır. Bu konu TBMM'de çözülür. Meclis'in en doğal hakkıdır yasama faaliyetinde bulunmak. TBMM bu sorunu çözecektir. Sayın Erdoğan bir kez daha aday olmalıdır. Sayın Genel Başkanımızın açıklamasının özü de budur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN