RTÜK için Fakıbaba'nın istifası mı beklenecek?

RTÜK için Fakıbaba'nın istifası mı beklenecek?

AK Parti Şanlıurfa milletvekili olan eski bakan Ahmet Eşref Fakıbaba'nın milletvekilliği ve AK Parti'den istifası sonrası TBMM Başkanlığından istifa dilekçesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, dilekçenin TBMM Başkanlığı'na ulaştığı ve Başkanlık Divanı'nın toplantıya çağrıldığı ifade edilirken istifa ile birlikte boşalan RTÜK üyeliğiyle ilgili işlemlerin de yürütüldüğü belirtildi.

2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan Ahmet Eşref Fakıbaba bugün yaptığı açıklamayla Şanlıurfa Milletvekilliği ve AK Parti’den istifa ettiğini açıklamıştı. İstifasını Twitter hesabından duyuran Ahmet Eşref Fakıbaba, “Siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum. AK Parti üyeliğinden ve AK Parti için ana oy veren hemşerilerime saygısızlık olmasın diye milletvekilliğinden de istifa ediyorum.” demişti. AK Parti'den ayrılan Fakıbaba siyasete İYİ Parti'de devam edeceğini bildirdi.

TAŞÇI: RTÜK ÜYELİĞİ İYİ PARTİ'YE GEÇER

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda (RTÜK) AK Parti'li bir üyenin istifa etmesiyle boşa çıkan koltuğa, Meclis aritmetiğine göre İYİ Partili bir ismin geçmesi bekleniyor. RTÜK üyesi İlhan Taşçı da istifa sonrası, “Fakıbaba’nın AKP’den istifasıyla birlikte boş olan RTÜK üyeliği İYİ Parti’ye geçer” açıklamasını yaptı.

DİLEKÇE BAŞKANLIĞA ULAŞTI

TBMM Başkanlığından, Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın istifa dilekçesine ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın mensubu olduğu siyasi partiden ve milletvekilliğinden istifa iradesini içeren dilekçesi TBMM Başkanlığına 20 Ekim 2022 tarihinde sunulmuş olup, söz konusu dilekçe üzerine gerekli işlemler aynı tarihte, daha önce milletvekilleri tarafından sunulan istifa dilekçeleri üzerine izlenilen usullerle aynı doğrultuda, Başkanlığımız tarafından yerine getirilmiştir. Bu çerçevede bahsi geçen milletvekillinin milletvekilliğinden istifa talebiyle ilgili olarak ise TBMM Başkanlık Divanı, TBMM İçtüzüğü’nün 136’ncı maddesi uyarınca 26 Ekim 2022 Çarşamba günü toplantıya çağırılmıştır. Diğer taraftan RTÜK üyeliği seçimi ile ilgili işlemler Başkanlığımızca 6112 sayılı Kanun hükümleri doğrultusunda yürütülmektedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN