Milyonlarca araç sahibine müjde! O ücret artık alınmayacak! Araç muayene işlemlerinde yeni düzen başlıyor

Milyonlarca araç sahibine müjde! O ücret artık alınmayacak! Araç muayene işlemlerinde yeni düzen başlıyor

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren önemli bir kararı imza atıldı. Araç muayene işlemlerinde artık yeni dönem başlıyor. Araç muayene ücretleri kapsamında teşvik amaçlı yapılan düzenlemelere bir yenisi eklendi. İşte araç muayene ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

Sürücüler belirli aralıklarla düzenli olarak araç muayenesi yaptırmaktadır. Sürücülerin düzenli olarak araç muayenesi yaptırması amacıyla yapılan teşvikler için yeni bir düzenlemeye imza atıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan tebliğ kapsamında yeni karar Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte araç muayene ücretleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ARAÇ MUAYENELERİNDE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren önemli bir karar açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı araç muayenesi teşvik işlemleri kapsamında yeni bir düzenleme gerçekleştirdi. Düzenleme kapsamında muayene işlemlerine geçerli günde yapmayan sürücüler artık daha kolay işlem yapabilecek.

arac-satisi.jpg

Araç muayene işlem süresini 12 Mart 2023 tarihi itibarıyla geçirmiş olan kişiler 30 Eylül 2023 tarihine kadar muayene işlemlerini yaptırabilecek. 30 Eylül'e kadar yaptırılan işlemler kapsamında normal şartlarda her ay %5 fazla ödeme istenirken yeni düzenleme kapsamında aylık %0.75 tutarında hesaplama yapılacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan yeni düzenleme kapsamında "7440 Sayılı Kanunun 10'uncu Maddesinin Yedinci Fıkrasına (Araç Muayenelerine) Dair Tebliğ (Seri No: 1)" Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

tuvturk-muayene.jpg

Karayolları trafik kanunu kapsamında araç muayene süresine belirlenen süre içerisinde tamamlamayan vatandaşlar ise 30 Eylül 2023'e kadar muayene işlemlerini yaptırması durumunda her ay ve kesri için hesaplanması gereken %5 yerine kanun tarafından belirlenen Yİ-ÜFE aylık değişim oranlarına göre hesaplama yapılacak. Yeni düzenleme ile birlikte kanunun yayınlandığı tarih itibariyle araç muayene işlemlerine yapıldığı tarihe kadar her ay ve kesri için aylık %0,75 oranında hesaplama yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN