Sanatçı Müjdat Gezen, uzun uğraşlara rağmen Adalet Bakanlığı’ndan alamadığı ziyaret iznini, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın girişimiyle kısa sürede aldığını açıkladı.
AYLARCA SÜREN İZİN ENGELİ
Gezen, ziyaret öncesi yaşadığı zorlukları şu sözlerle anlattı:
"Üç-dört ay önce Adalet Bakanlığı'na dilekçe yazdım. Sonra bir daha yazdım... İzin almayı bir türlü başaramadım. Bir gün kendisine [Ali Mahir Başarır'a] 'Bir tek sıkıntım var, Silivri'ye gidemiyorum' dedim. İki saat sonra arayıp 'İzin çıktı abi' diye haber verdi."
"İKİ DARBE GÖRMÜŞ BİRİ OLARAK ÜZÜLDÜM"
Ziyaretin ardından duygusal anlar yaşadığını belirten Gezen, cezaevinde bulunduğu iki darbe dönemine atıfta bulundu. Görüşme boyunca uzun saatler kaldıklarını ve tutukluların morallerinin iyi olduğunu söyleyen Gezen, "Ama ben iki darbe döneminde Bayrampaşa ve Selimiye Cezaevi'nde bulunmuş biriyim. O yüzden çok üzüldüm. Üzülmemek mümkün değil," ifadelerini kullandı.
"CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ BURADA"
Cumhuriyet'in haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise tutuklu isimlerin hukuki durumlarına dikkat çekerek, cezaevindeki isimlerin suçsuz ve günahsız olduğunu vurguladı.
"Bazen soruyorlar niye bu kadar geriliyorsunuz. Suçsuz, günahsız yoldaşlarımız burada. Cumhurbaşkanı adayımız burada."
Başarır, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Gaziosmanpaşa ve Büyükçekmece Belediye Başkanlarının henüz iddianamelerinin bile hazırlanmadığına dikkat çekerek, bu kişileri adli kontrolle serbest bırakmanın çok zor olup olmadığını sordu. Başarır, ziyaretin moral verdiğini ve mücadeleyi hep birlikte sürdüreceklerini belirtti.
