Mustafa Sarıgül oğlu hakkındaki iddialara yanıt verdi: Evet, istiyor...

Mustafa Sarıgül oğlu hakkındaki iddialara yanıt verdi: Evet, istiyor...

CHP'li Mustafa Sarıgül ve oğlu Emir Sarıgül hakkında yerel seçimlerde aday olmak istediklerine dair iddialar ortaya atıldı. Mustafa Sarıgül o iddialara yanıt verdi.

Kurduğu Türkiye Değişim Partisi'ni feshederek 23 Haziran 2023'te Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, yerel seçimlerle ilgili iddialarla gündeme gelmişti.

Sarıgül'ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacağı, oğlu Emir Sarıgül'ün ise Eyüpsultan Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediği konuşuluyordu. Gazeteci Fatih Altaylı Mustafa Sarıgül'e o iddiaları sordu.

Sarıgül kendisiyle ilgili iddiayı yalanlarken oğlu Emir Sarıgül'ün Eyüpsultan Belediye Başkanlığı'na aday olmak istediği iddialarına ise "Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum" dedi.

emir-sarigul.jpg
Emir Sarıgül

"SÖZ KONUSU BİLE DEĞİL"

Gazeteci Fatih Altaylı'ya konuşan Mustafa Sarıgül, "Ne benim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olma niyetim var, ne de Sayın Genel Başkan'ın (Kemal Kılıçdaroğlu) aklında böyle bir düşünce var. Ne de böyle bir şeyi konuştuk. Gündemde böyle bir konu yok." dedi.

Sarıgül, İBB Başkanlığı'na daha önce aday olduğu hatırlatılınca şunları söyledi: "Bitti. Seni temin ediyorum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı falan olmayacağım. Söz konusu bile değil, lafı bile geçmedi. Geçmeyecek."

"BENİMLE ALAKASI YOK"

Sarıgül, Altaylı'nın "Emir'in Eyüpsultan adaylığı doğru mu peki?" sorusuna ise "Emir kendi başına bir adam. Yıllardır siyasetin içinde. Evet istiyor. Kardeşleri de destekliyor. Eyüpsultan mı, başka yer mi bilmiyorum. Kendi bildiği iş, kendi siyasi çalışması. Benimle alakası yok" yanıtını verdi.

Altaylı ise Sarıgül'ün bu sözlerine "Yapma. Bunu kimseye anlatamazsın. Anlatırsın da inandırıcı olmaz" diyerek şu değerlendirmeyi yaptı:

"Emir Sarıgül aktif siyasetin içinde olmaya çalışan ilk siyasetçi çocuğu değil, sonuncu da olmayacak elbette ama. AK Parti’deki aile boyu siyaseti eleştirip, benzerini yapmak. Hele baba hala siyasetin tam da göbeğindeyken. Ne dersiniz, olur mu?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN