Naci Görür tahminlerini güncelledi! Deprem beklenen iller 9'dan 12'ye çıktı... İşte deprem beklenen iller!

Naci Görür tahminlerini güncelledi! Deprem beklenen iller 9'dan 12'ye çıktı... İşte deprem beklenen iller!

Prof. Dr. Naci Görür tarafından Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi ile birlikte yaptığı açıklamalar ile dikkat çekmeyi başardı. Depreme dair ön görülerde ve bilgilendirmelerde bulunan Naci Görür deprem beklenen illeri tek tek saydı. Daha öncesinde belirttiği tahminlerde 9 ilimizden bahsederken tahminlerini güncelledi. Tahminlerine göre il sayısı 9'dan 12'ye yükseldi. Peki hangi ileerde deprem bekleniyor? İşte tüm detaylar...

NACİ GÖRÜR'DEN YENİ TAHMİNLER GELDİ

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte profesörlerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Asrın felaketi olarak adlandırılan deprem felaketi ile birlitke11 ilimizin de etkisi görüldü.

Deprem sonrasında 48 bin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken binlerce bina enkaz haline döndü. Felaket sonrasında alevlenen deprem tartışmasına uzman isimler tarafından yapılan açıklamalar ile netlik getirildi. Yaraların sarılmaya başladığı günlerde endişeli halk bir sonraki depremin nerde olabileceğine dair araştırmalarına başladı.

Sorunun cevabı ise Prof. Dr. Naci Görür tarafından geldi. Depremin ilk gününden itibaren kritik açıklamalarda bulunan uzman isim tahminlerini güncelledi. Deprem açısından ülkemizde en riskli olan ve en güvenli olan illeri tek tek sıraladı.

prof-dr-naci-gorurden-kafalari-karistiran-deprem-paylasimi-gunes-tutulmasi-tetiklemis-olabilir-mi-3ycw-1.webp

NACİ GÖRÜR 9 İL TAHMİNİNİ 12'YE ÇIKARDI

Prof. Dr. Naci Görür tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan tahminler ile birlikte en riskli deprem bölgelerini tek tek açıklamıştı. Ülkemizde yer alan 9 ilimizin altını çizen deprem uzmanı Naci Görür tahminlerini güncelledi. Tahminlerine yenilerini ekleyen uzman isim toplamda 12 ilimizi tahminlerine kattı. Açıklamaları milyonlarca vatandaşımız tarafından yakın takibe alınan deprem uzmanının açıkladığı bölgeler ise dikkat çekti.

prof-dr-naci-gorur-7-2-lik-deprem-uyarisinda-bulundu-riskli-bolgeleri-tek-tek-acikladi-1594556493-1.webp

NACİ GÖRÜR DEPREM BEKLENİLEN İLLERİ GÜNCELLEDİ

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür tarafından yapılan açıklamaya göre depremler olmadan önce Marmara Bölgesi için uyarılar verilmeye başlanmıştı. İkincisi olarak Erzincan ve Bingöl Karlıova arasında bulunan Yedisu Fayında deprem beklendiğine dair tahminlerde bulundu. Bu hatların dışında ise Ege Bölgesi olarak belirtildi. Hareketliliğin fazla olduğunu ifade eden deprem uzmanı İzmir'den Antalya'ya kadar kıyı bölgelerinde tektonik yapıdan dolalyı irili ve ufaklı bir şekilde depremler tahmin ediliyor. 2023 depremleri nedeniyle Adana Bölgesi'nde büyük bir stres transferi olduğu tahmin edilerek bazı faylarda hareketlerin yaşabileceğine vurgu yaptı. Kıbrısı da düşündüğünü ifade eden deprem uzmanı Doğu Anadolu Bölgesi'ne yakın olan Kayseri, Sivas, Bingöl yakınları, Malatya ve özellikle kuzeyinde hareketlenmeler gözlemlenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN