NATO Ukrayna- Rusya gündemiyle bir araya geldi: Liderlerden aile fotoğrafı

NATO Ukrayna- Rusya gündemiyle bir araya geldi: Liderlerden aile fotoğrafı

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinde 29'uncu güne girilirken, NATO liderleri Putin'in Kiev'e yönelik saldırılarıyla ilgili son durumu görüşmek için bir araya geldi. NATO liderlerinin aile fotoğrafı çektirmesinin ardından zirve NATO karargahında başladı.

Rusya, Ukrayna işgalinin 29'uncu gününde başkent Kiev başta olmak üzere birçok kentte saldırılarına devam ediyor. NATO üyesi 30 ülkenin liderleri, Moskova'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrasında ortaya çıkan durumu görüşmek üzere, NATO Karargahında bir araya geldi.

3.jpg

Toplantı öncesinde aile fotoğrafı çektirildi. Toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da katıldı.

''RUSYA'YA MALİYET YÜKLEMEYE DEVAM ETMEYE KARARLIYIZ''

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, NATO üyesi ülkelerin, "Kremlin'in sebepsiz saldırganlığını kınadığını" ve Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği destekte birleştiğini vurguladı.

"Bu acımasız savaşa son vermek için Rusya'ya maliyet yüklemeye devam etmeye kararlıyız." ifadesini kullanan Stoltenberg, Ukrayna halkı ve ordusunun özgürlük ve hakları için verdiği mücadeleye saygı duyduklarının altını çizdi.

Rusya'da da "cesurca savaşa karşı konuşanların" farkında olduklarını belirten Stoltenberg, "Seslerini duyuyoruz ve onları önemsiyoruz." dedi.

6.jpg

"GÜVENLİĞİMİZ İÇİN KRİTİK BİR ZAMANDA BİR ARAYA GELDİK"

Stoltenberg, zirvede müttefiklerin Ukrayna'ya olan desteğini ve şu an ve gelecek yıllar için NATO savunmasını güçlendirmenin yollarını tartışacaklarını belirterek, "Güvenliğimiz için kritik bir zamanda bir araya geldik." diye konuştu.

NATO Genel Sekreteri, "Şimdi havada, denizde ve karada daha fazlasını yapıyoruz. Avrupa'nın (yeni) güvenlik gerçeğine yanıt vermek için bunu sürdürmek gerekli." ifadesini kullandı.

2.jpg

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dünkü açıklamasında "Yarınki zirvede daha fazla karar alacağız. Caydırıcılığımızı yeniden konumlandırmalıyız." diyerek, ittifakın doğu kanadındaki güçlerin sayısını kara, hava ve denizde artıracaklarını, ilk aşama olarak Bulgaristan, Macaristan, Romanya ve Slovakya'ya daha fazla asker konuşlandırılacağını bildirmişti.

Zirve'ye Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de telekonferansla bağlanarak konuşma yapması, NATO'dan hava savunma sistemleri temin edilmesiyle uçuşa yasak bölge talep etmesi bekleniyor.

ERDOĞAN, MACRON İLE BİR ARAYA GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüştü. Macron görüşmesinin ardından Erdoğan, NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi aile fotoğrafı çekimine katıldı.

naa.jpg

NATO Olağanüstü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında bir araya gelen iki liderin NATO Karargahı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşmesi 50 dakika sürdü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN