Nermin Abadan Unat: Haksızlığa ses çıkarmak gerek

Nermin Abadan Unat: Haksızlığa ses çıkarmak gerek

İmamoğlu'nun siyasi yasak ve hapis cezası almasının ardından destek ziyaretinde bulunan Prof. Nermin Abadan Unat, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yönetime ve İmamoğlu'na açılan davaya tepki göstererek "Haksızlık yapılırsa, mutlaka ses çıkarmak lazım" dedi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin (Mülkiye) ardından uzun yıllar Boğaziçi Üniversitesi'nde ders veren siyaset sosyoloğu ve Türkiye'de iletişim biliminin öncülerinden Prof. Nermin Abadan Unat, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara katılmış ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ceza almasının ardından destek ziyaretinde bulunmuştu.

T24'ten Fulya Canşen'e konuşan Unat, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki yönetime ve İmamoğlu'na açılan davaya tepki gösterdi.

Unat, Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin çıkarılması hakkında, daha önce kendisinin de orada ders verdiğini hatırlatarak "Bir kere bir kurumda siz olursanız ve o kurumda haksızlık yapılırsa, mutlaka ses çıkarmak lazım" diye konuştu.

'İMAMOĞLU'NA VERİLEN KARARI PROTESTO EDİYORUZ'

Ekrem İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak cezasına ilişkin de konuşan Unat, İmamoğlu'na yaptığı destek ziyareti için "İmamoğlu’na geldim, ona da arkadaşımla beraber gittik. O kararı protesto ediyoruz. Yani hayatta olduğu müddetçe insanlar, düşüncesini ifade etmesi lazım. Ben ona inanıyorum. Oraya da girerim, buraya da giderim. Nasıl olsa bir gün bir yere çağrılacağım, o zaman ben karar veremeyeceğim de bir güç beni davet edecek" dedi.

İfade özgürlüğüne vurgu yapan ve gençlere olan güvenini dile getiren Unat, "Bugünkü gençler başka türlü. Onlar kendi başlarına dünyayı da alt üst ederler" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN