Ocak ayında gelmeyen kar Nisan'da yağdı! 6 metreyle insan boyunu aşıyor: O ilimizden görüntüler şok etti

Ocak ayında gelmeyen kar Nisan'da yağdı! 6 metreyle insan boyunu aşıyor: O ilimizden görüntüler şok etti

Türkiye yeni yıldan bu yana kara hasret kalmış durumda. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üstünde seyrederken Ocak ayında beklenen kar bir türlü ülkeye varamadı. Beklenen kar yağışları ise Nisan ayında geldi. Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 2 bin 134 rakımlı Nemrut Dağı'nda çekilen görüntüler görenleri şaşkına çevirdi. Kar kalınlığı 6 metreyi aştı. İçine giren kayboluyor, lapa lapa kar yağıyor. İşte o merak edilen görüntüler...

Milyonlarca kişi Ocak ayında dört gözle kar yağışını beklemişti ancak bir türlü beklenen yağışlar görülmedi. Herkes umudunu kaybederken Bitlis'in Tatvan ilçesindeki 2 bin 134 rakımlı Nemrut Dağı'ndan gelen görüntüler şaşkına çevirdi. Nisan ayında lapa lapa kar yağdı. 6 metreyle insan boyunu aşıyor! Yol açma çalışmaları tam 3 gün boyunca sürecek.

OCAK AYINDA GELMEYEN KAR NİSAN'DA YAĞDI

Nisan ayında kar heyecana başladı. Bitlis'in Tatvan ilçesinde bulunan ve turistlerin ilgi odağı olan Nemrut Dağı'nda lapa lapa kar yağdı. Özellikle vadilerde rüzgarın da etkisi ile kar kalınlığının 6 metreyi bulduğu 13 kilometrelik yolun temizlenmesi için İl Özel İdaresi'ne bağlı karla mücadele ekipleri 3 iş makinesi, 1 greyder ve 1 kar savurma ile çalışma yürütüyor.

yeni-proje-2024-04-09t102027-514.jpg

6 METREYİ AŞTI! ÇALIŞMALAR TAM 3 GÜN BOYUNCA SÜRECEK

İl Özel İdaresi Merkez Şantiye Şefi Nail Aşit, önemli bir turizm merkezi olan Nemrut Krater Gölü yolunun en kısa sürede açılması için yoğun bir çalışma başlattıklarını belirterek, "Yer yer 5-6 metreye ulaşan kar kalınlığı bulunmaktadır. Ülkemizin birçok yerinde denize girilirken, bizler bu bölgede karla mücadele çalışması yapıyoruz. Bayramın birinci ya da ikinci gününe kadar göle ulaşmayı hedefliyoruz. Nemrut Krater Gölü gerek yerli, gerekse yabancı turistler açısından çok önemli bir yer. İnşallah en kısa sürede yolu ulaşıma açacağız" dedi.

yeni-proje-2024-04-09t102036-165.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN