Önce logo sonra insan

Önce logo sonra insan

Depremzedeler bir aydır çadır diye feryat ederken, yetkililerin ‘logo aşkı’ bir kere daha pes dedirtti! Gaziantep’ten satın alınan çadırlar üzerlerine logo basılması için Bursa’ya getirildi, bu ‘gerekli’ işlemin ardından afet bölgesine geri gönderildi. Aileler kara kışta beklerken ‘kurumsal tanıtım’ uğruna hayati ihtiyacın bin kilometre taşınması ‘Bu nasıl vicdan’ dedirtti.

Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerde milyonlar etkilendi. Yüzbinlerce bina yıkıldı, milyonlarca kişi evsiz kaldı. Kara kışta çadır gibi barınmayı sağlayacak malzemenin aciliyeti ön plana çıkmasına rağmen aradan 33 gün geçmesine rağmen sıkıntılar sürüyor. Başta Hatay ve Maraş’ta olmak üzere bölgede yıkımı yaşayan yerlerde hala ‘acil çadır lazım’ çığlıkları yükseliyor.

Tablonun vehameti ortadayken devlet kurum ve kuruluşlarının ‘ucuz logo’ hesabı tepki çekti. Afetzedeler çaresizken AFAD dışındaki yardımların engellendiği iddiası dile getirildi. Uluslararası medyada kuruluşları ise toplanıp Türkiye’ye gönderilen yardımların AFAD tarafından kendi logosu ile etiketlendiğini belirtti. Milli felakette logo hesabı vicdanları kanatırken benzer bir ucuz hesap da Milli Eğitim Camiası’nda yaşandı.

ZAMAN GEÇTİ, ZARAR OLUŞTU

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, 7 Mart’ta yaptığı basın açıklamasında, Bursa’daki okullarda üretildiği söylenen çadırların Antep’ten satın alınarak Bursa’ya üzerine logo basılması için getirildiğini ve sonrasında deprem bölgesine gönderildiğini söylemişti. Toy “Milli Eğitim Bakanlığı barınma ihtiyacının acil olduğu Hatay ve Kahramanmaraş illerine 1,5 saatlik mesafedeki Gaziantep’ten satın aldığı çadırları kısa sürede bölgeye sevk etmek yerine logo bastırmak için Bursa’ya göndermiş, bu yolla hem zaman kaybedilmiş hem de yüz binlerce liralık kamu zararına neden olunmuştur” demişti.

UYKU TULUMLARINA DA LOGO

Uyku tulumlarına dair de açıklama yapan Toy, Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde üretildiği söylenen uyku tulumlarının da bir başka şehirden satın alınarak Meslek Lisesi’nde üretilmiş gibi bölgeye gönderildiğini söylemişti. Bursa Valisi Yakup Canpolat’a seslenen Toy “Bu skandallara ortak olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, skandalın paydaşı olan okul müdürleri derhal görevden uzaklaştırılmalı, adli ve idari soruşturmalar acilen başlatılmalıdır” diye konuşmuştu.

vfdvfd.jpg

İHMALİ OLANA ÇİFTE SORUŞTURMA

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Bursa’daki okullarda üretildiği söylenen çadırların Antep’ten satın alınarak Bursa’ya üzerine logo basılması için getirildiği ve sonra deprem bölgesine gönderildiği iddialarına yanıt verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yaklaşık 1 ay önce hem eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personeller hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Bakanlık, deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında da ayrı bir soruşturma başlatıldığını duyurdu.

CHP’DEN ÖZERE İSTİFA ÇAĞRISI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da deprem bölgesi Gaziantep’ten satın alınan çadırların Bursa’daki meslek liselerinde üzerine MEB logosu basıldıktan sonra tekrar deprem bölgesine gönderilmesi nedeniyle Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i istifaya çağırdı. Aydın “Bugün Milli Eğitim Bakanlığı bir açıklama yapmış, bizim ve Eğitim-İş’in dile getirdiği konunun doğruluğunu teyit etmiş. Oradaki sorumlularla ilgili bir soruşturma açmış bakanlık. Umarım soruşturma sonucunda gereken yapılır ve hatta Milli Eğitim Bakanı da kendisini sorumlu hisseder ve görevinden istifa eder. Beklentimiz budur” dedi.

SIRF ‘MEB’ YAZMAK İÇİN ÇADIRLARI BİN KİLOMETRE TAŞIDILAR

Afetzedeler çaresizken AFAD dışındaki yardımların engellendiği iddiası dile getirildi. Uluslararası medyada ise AFAD’ın yurtdışından gelen paketlere logo yapıştırdığı iddia edildi. Milli felakette logo hesabı vicdanları kanatırken bir ‘felaket’ daha yaşandı. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün meslek liselerinde üretilen çadırları Gaziantep’ten satın alıp Bursa’ya getirdiği, logo bastıktan sonra tekrar bölgeye gönderdiği kamuoyuna yansıdı.

‘İNSANLAR SOKAKTAYDI BUNU YAPARKEN VİCDANINIZ SIZLAMADI MI’

Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy “MEB çadırları 1.5 saat mesafedeki afet bölgesine hemen sevk etmek yerine logo için Bursa’ya göndererek zaman kaybetti” açıklaması yaptı. CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da Bakan Mahmut Özer’i istifaya çağırdı. Aydın “Sırf algı yaratmak için çadırları devlet bütçesinden bin kilometre taşırken hiç mi vicdanınız sızlamadı” dedi. MEB de skandala ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN