Onur Alp Eker kimdir? Neden ve nasıl öldü? Sır perdesi aralanıyor

Kurban Bayramı'nda kaçan kurbanlık koyunun peşinden ormanlık alan gittikten sonra kaybolan ve 3 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Onur Alp Eker'in ölüm nedeni, ön otopsi raporuna göre arı sokmasından ya da beyin kanaması olduğu tahmin ediliyor. İşte, Onur Alp Eker olayı...

Ankara'da evlerinin bahçesinden kaçan kurbanlık hayvanı yakalamak isterken kaybolan ve 3 gün sonra bir dere yatağının kenarında cansız bedenine ulaşılan 20 yaşındaki tıp fakültesi öğrencisi Onur Alp Eker'in ölümüyle ilgili ön otopsi raporuna ulaşıldı. Yapılan ön otopsisinde vücudunda çok sayıda arı iğnesi izine rastlandı.

ONUR ALP EKER KİMDİR?

2001 yılında Ankara'nın Pursaklar ilçesinde dünyaya geldi. Hayatını kaybettiği 2021 yılı itibarıyla 20 yaşındaydı.

Lisans eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okuyordu. İkinci sınıf öğrencisi olan Onur Alp Eker, Kurban Bayramı'nda elinden kaçan koyunu yakalamak isterken ormanlık alanda kayboldu. Ailesinin, eve dönmeyen çocukları için jandarmaya haber vermesinin ardından arama çalışmaları başlatıldı. Kaybolduğu günden 3 gün sonra Onur Alp Eker'in cansız bedeni bulundu.

e6z6001xeaqrk9l.jpg

ONUR ALP EKER BULUNDU MU?

Onur Alp Eker, Kurban Bayramı'nın 1. günü dedesi Zühtü Erdoğan'ın dağlık alana kaçan kurbanlığını yakalamak için peşinden gidince kayboldu.

Bayramın 3. günü akşam saatlerinde kaybolduğu yerden yaklaşık 12 kilometre uzaklıkta dere yatağının kenarında Onur Alp Eker'in cesedine ulaşıldı. Eker'in cansız bedenine ilk olarak, arama faaliyetlerine gönüllü katılan 16 yaşındaki bir genç ulaştı.

Eker'in cansız bedenine etrafa yayılan kokuyu takip ederek ulaşan genç, daha sonra babasına haber verdi.

Olay yerine jandarma, polis ve arama kurtarma ekiplerinin gelmesiyle yerde yüzüstü yatan cansız bedenin Onur Alp Eker'e ait olabileceği değerlendirildi.

Teşhis için dede Zühtü Erdoğan, Onur Alp Eker'in cansız bedeninin bulunduğu alana getirilirken Erdoğan gördükleri karşısında göz yaşlarına hakim olamadı.

190171.jpg

ONUR ALP EKER NASIL KAYBOLDU MU, ÖLDÜRÜLDÜ MÜ?

Emniyet, jandarma ve arama kurtarma ekiplerinden oluşturulan timlerin canla başla 3 gün boyunca gerçekleştirdiği aramalar sonucunda cansız bedenine ulaşılan Onur Alp Eker'in, cesedi, yapılan incelemelerin ardından ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'na getirildi.

Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsi sonrasında 20 yaşındaki gencin cenazesi Ahmet Efendi Camiinde kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'na defnedildi.

Onur Alp Eker'in ölümüyle ilgili yürütülen soruşturmasında flaş bir detaya ulaşıldı. Edinilen bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı eşliğinde yapılan ön otopsi sonucunda Onur'un vücudunda delici, kesici, ateşli silahlı hiçbir yara izine rastlanılmadı.

0x0-onur-alp-eker-neden-oldu-ankarada-kaybolan-onur-alp-eker-olum-nedeni-ile-ilgili-son-dakika-gelismesi-1627030581371.jpeg

ONUR ALP EKER NASIL ÖLDÜ MÜ?

Yapılan tespitlerde, Onur Alp Eker'in öldüğü bölgenin yaklaşık 150 metre ilerisinde çardak ve arı kovanlarının bulunduğu belirlendi. Yapılan ön otopsisinde vücudunda çok sayıda arı iğnesi izine rastlandı.

Onur'un ölümünün arı sokmasından ya da beyin kanamasına bağlı olduğu öngörülüyor. Kesin ölüm sebebi Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporla netlik kazanacak.

aw376719-02.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN