Oyunu kullanan Ahmet Davutoğlu'ndan 'demokrasi' mesajı: Bu seçimlerden gerekli dersleri çıkarmalıyız

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ile birlikte İstanbul Göktürk’te bulunan Nejat Sabuncu İlköğretim okulunda oyunu kullandı. Oyunu kullandıktan sonra okul bahçesinde konuşan Davutoğlu, "Her birimize düşen en temel sorumluluk; bu seçimlerden gerekli dersleri çıkarmak, gerekli sonuçları çıkarmak ve milletimize hizmet etmenin daha iyi yollarını, güzel yollarını birlikte keşfetmeye çaba sarfetmektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye, 5 yıl boyunca hizmet verecek yerel yöneticileri seçmek için bu sabah itibarıyla sandık başına gidiyor. İstanbul'da sabah saat 08:00'de başlayan oy verme işlemi devam ediyor. Bu kapsamda siyasi liderler de sandığa giderek oylarını kullanıyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu İstanbul Göktürk’te bulunan Nejat Sabuncu İlkokulu'nda oylarını kullandı.

kfd.jpg

Oyunu kullanmasının ardından Davutoğlu, okul bahçesinde seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

jj.jpg

Seçimlerin demokratik sorumluluk olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Her şeyden önce bu yerel seçimlerin ülkemiz için, milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Ve bir öndemli dileğim ise; bu seçimlere katılımın yüksek olmasıdır. Var olan sorunlarımızı çözmenin yegane yolu doğrudan siyasi katılım ile kendi görüşlerimize uygun siyasi tercihlerde bulunmaktır" ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'de demokratik bilinç çok yüksektir. Katılım genelde yüksek seyretmiştir. İnşallah bu seçimlerde de bunun yüksek olması ümidini taşıyorum. Demokrasinin gereği olan bu görevleri yerine getirirken herkesin sükunetle ve yasalara uygun bir şekilde bunu yapması ve geçtiğimiz bazı seçimlerde gözlenen gerilimlerin, tartışmaların yaşanmaması dileğindeyim. Her birimize düşen en temel sorumluluk; bu seçimlerden gerekli dersleri çıkarmak, gerekli sonuçları çıkarmak ve milletimize hizmet etmenin daha iyi yollarını, güzel yollarını birlikte keşfetmeye çaba sarfetmektir.

Bir kez daha ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum ve bütün seçmenlerimize bir şenlik içerisinde gerçekleştirdikleri bu seçim dolayısıyla tebriklerimi iletiyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN