RTÜK'ten seçime dair ilk açıklama: YSK saati öne çekebilir

RTÜK'ten seçime dair ilk açıklama: YSK saati öne çekebilir

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sandıkların kapanmasına dair, seçim sonuçlarının saat 21.00'den önce verilmesinin yasak olduğunu hatırlattı. Konuyla ilgili olarak, saatin daha erkene çekilebileceğini söyleyen Şahin, "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21.00’den önce verilmesi yasaktır. YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır" dedi.

Türkiye, yerel yöneticilerini belirlemek için bugün sandık başına gitti. Seçim sürecinde önemli bir husus, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) saat 21.00'den önce seçim sonuçlarının açıklanmaması olurken bu kritik kurala dair yapılan son açıklama, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den geldi.

SAAT 21.00'DEN ÖNCE YAYINLAMASI YASAK

Saat 17.00 itibarıyla sandıkların kapanması sonrasında Şahin, resmi sosyal medya hesabından saat 21.00'e dikkat çekerken, seçim sonuçlarının bu saatten önce kamuoyuna duyurulmasının yasak olduğunu hatırlattı.

SEÇİM SONUÇLARINI ANKA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM SONUÇLARINI AA'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

Paylaşımında, "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21.00’den önce verilmesi yasaktır. YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır" ifadesini kullanan Şahin, seçim sonuçlarının erken saatte açıklanmasının yasalara aykırı olduğunu belirtti.

Şahin, paylaşımında, "YSK kararlarına göre seçim sonuçlarının saat 21.00’den önce verilmesi yasaktır. YSK’nın bu saati daha erkene çekme yetkisi vardır. Aksi bir düzenleme duyurulmadığı müddetçe seçim sonuçlarının ekranlara getirilmemesi kanuni bir zarurettir. Önemle duyurulur" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN