Petrol Krizi Büyüyor! Araç Sahipleri Dikkat Akaryakıta Dev Zam Yolda

Petrol Krizi Büyüyor! Araç Sahipleri Dikkat Akaryakıta Dev Zam Yolda

Brent Petrolün varil fiyatı 120 seviyelerine çıkmasıyla beraber akaryakıt fiyatları da hızla yükselişe geçti. İndirim bekleyen vatandaş her gün zam haberleri ile uyanmaya başladı. Motorine yapılan 1,79 kuruşluk zam sonrası motorin litre fiyatı 22 liraya çıktı. Ortada dolaşan iddialara göre akaryakıta yine dev zam yolda. İşte motorin, benzin, LPG 2022 güncel fiyat listesi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden Brent petrol fiyatları hızla yükselmeye geçti. Bir hafta içerisinde iniş çıkışlar yaşayan akaryakıt fiyatlarında ibre tekrardan yukarı çıktı. 99 doların altına düşen petrol fiyatı tekrardan 110 seviyelerine çıktı. Petrol fiyatları yükselirken akaryakıt fiyatlarına da tek tek zam gelmeye başladı. Rusya-Ukrayna savaşı için ABD'nin yaptırımları da işe yaramadı. ABD'nin Suudi Arabistan'a sunduğu teklifi reddeden Suudi Arabistan'ın bu hamlesi piyasaları tedirgin etti. İşte petrol fiyatlarında yaşanan son güncel durumlar ve motorin, benzin, LPG pompa fiyatları.

AKARYAKIT FİYATLARINDA İBRE YÜKSELİŞTE

petrol1.jpg

Brent Petrolün varil fiyatı 120 seviyelerine çıkmasıyla beraber akaryakıt fiyatları da hızla yükselişe geçti. İndirim bekleyen vatandaş her gün zam haberleri ile uyanmaya başladı. Motorine yapılan 1,79 kuruşluk zam sonrası motorin litre fiyatı 22 liraya yükseldi. Ortada dolaşan iddialara göre akaryakıta yine dev zam yolda. İşte motorin, benzin, LPG 2022 güncel fiyat listesi.

SİYASİ GERİLİMLER ZAM OLARAK DÖNMEYE DEVAM EDİYOR

Dış politikada yaşanan gerilimin sonucunda akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam gelmeye başladı. 24 Şubat 2022 tarihinde bu yana petrol fiyatları 120 dolar seviyelerine çıktı. Petrolün yükselişi motorin ve benzinin litre fiyatlarını etkiledi. Son 3 aydır zam üstüne zam gelen akaryakıt fiyatları sonucunda motorinin litre fiyatı 22 TL'ye yükseldi. ABD ve Avrupa ülkelerinin Rusya yaptırımları da işe yaramadı.

sudi.jpg

SUUDİ- RUS İŞBİRLİĞİ PETROL FİYATLARINI NASIL ETKİLEYECEK?

Ham petrol bulunduran ülkeler arasında ilk sıralarda yer alan Suudi Arabistan, Rusya ile işbirliğine girerek yaşanılacak aksaklıklardan sorumlu olmayacaklarını belirtti. Krize neden olan petrol fiyatları Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerinin hepsinde tedirginlik yaratmaya başladı. Türkiye'de de ise durum değişmedi. Petrol krizi pompalara zam olarak dönmeye başladı.

İşte Suudi Arabistan'ın Rusya hamlesinden sonra Benzin, Motorin 2022 güncel fiyat listesi...

İstanbul'da benzin litre fiyatı 19,00 TL iken, motorinin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 22 TL, Avrupa Yakası'nda 21,98 TL ile pompalara yansıyor.

Ankara'da ise benzinin litre fiyatı 19,10 TL iken motorinin litre fiyatı 22,08 TL. İzmir'de benzin litre fiyatı 19,12 TL, motorinin litre fiyatı 22,09 TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN