Bu Elektrik Zammı Karanlığa Mahkum Eder! Elektriğe Gelecek Zammı Duyunca Dudaklarınız Uçuklayacak

Bu Elektrik Zammı Karanlığa Mahkum Eder! Elektriğe Gelecek Zammı Duyunca Dudaklarınız Uçuklayacak

Tüm dünyada baş gösteren küresel ekonomik kriz tüm sektörleri vurmaya devam ediyor. Döviz kurunda yaşanan dalgalanma ve Rusya-Ukrayna savaşıyla beraber zam haberleri de gelmeye başladı. Başta gıda olmak üzere konut, otomotiv sektörü ve akaryakıt olmak üzere her şeye yüzde yüz zam oranında zam eklendi. Bu zamlara elektrikte girdi. 2022 yılında yüksek elektrik faturalarıyla karşılaşan vatandaşa bir kötü haber daha geldi.

Avrupa'da başlayan yüksek enflasyon Türkiye'de de ağır bir şekilde hissedilmeye başlandı. Petrol krizinden sonra Almanya'da ısınma ücretleri başta olmak üzere enerji fiyatlarında artış olacağı gözlemleniyor. Verivox olan karşılaştırma portalına göre elektrik fiyatları ve doğal gaz fiyatlarında yüksek bir artış olacağı bekleniyor. Almanya'da yaşanan bu artışların ise Türkiye'yi etkileyeceği merak konusu oldu. İşte elektrik ve doğal gaza gelecek zam artışı

para.jpg

DUDAK UÇUKLATAN ZAM KAPIDA

Doğal gaz ve elektrik faturaları cepleri yakmaya devam ederken, vatandaş ise enerjiye yapılacak indirimi bekler oldu. Dünyada yaşanan siyasi gerilimler Türkiye'yi de derinden etkilemeye başladı. Bir çok üründe dışa bağlı olan Türkiye'de zam üstüne zam gelmeye devam ediyor. 2022 yılına yüksek zamlarla giren vatandaşın aldığı asgari ücrette erimeye başladı. Petrol krizi enerji sektörünü etkilerken, Almanya'da elektrik fiyatları iki katına çıktı. Mayıs ve Haziran ayında ise dudak uçuklatan zam kapıda.

ELEKTİRİĞE YÜZDE 20 CİVARINDA ZAM GELEBİLİR

Verivox'a göre elektrik tedarikçileri Mayıs ve Haziran ayında elektriğe yüzde 19,5 zam yapacak. Yapılacak zamma ilişkin açıklama yapan Verivox yıl içerisinde bazı bölgelerde elektrik fiyatlarının 3 katına çıktığını ve artışların devam edeceğini söyledi.

k.jpg

DOĞAL GAZ VE ELEKTRİ FATURLARI GEÇEN YILA GÖRE 2 KAT FAZLA ÖDENDİ

Almanya'da fiyatların hızla artış gösterdiğine dikkat çeken uzmanlar, kullanıcıların 4 bin kw elektrik tüketimine 2021 yılında 1171 euro ödediğini şimdi ise 1737 euro ödediğini söyledi. Doğal gaz tüketiminde ise yılın ikinci çeyreğinde yüzde 41.3 daha pahalı olacağını kaydeden Verivox uzmanları, bunun nedenini Rusya-Ukrayna savaşına bağladı. 2021 yılının Nisan ayında 20 bin kw gaz için 1184 euro ödeyen kullanıcıların, aynı gaz tüketimini Nisan 2022’de 2787 euro ödemek zorunda kaldığı belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN