Altın ve Doları Olanlar Zararın Eşiğindesiniz! İslam Memiş "Tufan Kopacak" Dedi Yatırımcıyı Son Kez Uyardı

Altın ve Doları Olanlar Zararın Eşiğindesiniz! İslam Memiş "Tufan Kopacak" Dedi Yatırımcıyı Son Kez Uyardı

Bu hafta hangi yatırım araçları ucuz? Altın düşecek mi? Dolar yükselecek mi? gibi sorular en çok merak edilenler arasında. Elindeki dövizi değerlendirmek isteyenler araştırmaya devam ederken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yeni yayınladığı Youtube videosunda döviz al-sat yapacaklar için önemli uyarılarda bulundu. İşte Memiş'ten o kritik açıklamalar.

Gram altın 18 Nisan 2022 Pazartesi gününe 937 seviyelerinde başlarken, dolar ise 14,64 bantlarında yatay seyrine devam ediyor. Dolar ve altın yatırımcıları ise piyasalara ilişkin ne olacağını merak etmeye başladı. Dolarda yaşanan durgunluk tedirgin ederken, altının ani iniş çıkışları ise al-sat yapacakları düşündürdü. Altın ve Para Piyasası Uzmanı İslam Memiş, yatırımcı için değerlendirmeler de bulunurken, yeni yayınladığı videosunda piyasalar için tufan uyarısı yaptı. İşte Memiş'in o açıklamaları.

slam-memis.jpg

"PİYASADAKİ YATAK SEYİR KISA SÜRELİ"

Enflasyon ve Çin'de yaşanan pandemi krizinin piyasaları bu hafta etkilediğini ifade eden Memiş, Paskal'ya bayramının da buna neden olduğunu söyledi. Dolar kurunun baskılandığını yenileyen Memiş, Nisan ayı için yatırımcılara son uyarılarda bulundu. Memiş, 18 Nisan 2022 Pazartesi günü piyasasını şöyle değerlendirdi:

"Borsa biraz pahalı. Dolar TL kuru 14,70 seviyesinde kalıcı değil. Bant aralığı 14.58,14.68 aralığını takip etmeye devam edeceğiz. Euro TL kurunda 15 60 lira seviyesini takip etmeye devam edeceğiz. Dolarda hafta başı değer artışı başladı. Euro ise değer kaybetti. Gram altın ise 934 lira seviyelerinde. Gümüşün ons fiyatı yükselişe geçti. Eğer 25,80 olursa kalıcı olur 26 dolar seviyesine çıkabilir. Özellikle kripto paraları takip edin, kripto paralar düşerse altın yükselir"

MEMİŞ ALTIN VE DOLAR DIŞINDA EN KARLI YATIRIMI AÇIKLADI

Memiş, yatırım aracı olarak dolar ve altın yerine Euro ve Strerlin tercih edilmeli diyerek, "Bir ülkenin para birimini alsaydım dolar olmazdı. Çünkü dolarda baskılama var. Euro daha fazla değer kaybetti. Daha alınabilir seviyede. Dolar alanlar hala doların eski seviyeye gelmesini bekliyor. Onları çok uyardım. Israrla TL bazında işlem yaptılar. Sterlin ve euroda ki düşüşü fırsat bilsinler. Dolar/TL kurundan daha avantajlı. Aylarca beklemekten iyidir" dedi.

altin.jpg

"MAYIS AYINDA CİDDİ EKONOMİK KRİZ YOLDA"

Dolar ilişkin baskılanmanın devam ettiğinin altını çizen Memiş, "Dövizle ticaret yapanlar yine dolar tarafından baskılanıyor. Dolar kurunda düşüş olmayacak. Doların aşağı yöndeki düşüşü kalıcı değil Nisan ayından itibaren 2 hafta boyunca ve Mayıs ayında küresel anlamda tufan bekliyorum. Nisan ayı final aydır. Alım bitiyor. Nisan ve Mayıs'ta ciddi ekonomik krizi geliyor" diye konuştu.

"ALTIN ALMAYIN"

Altına ilişkin "Gram altın ve ons almayı tercih etmem" diyen Memiş, "Nisan ayı geri çekilme ayıdır. Fırsat ayıdır. Ben olsam bu hafta paramı dolar ve ons almak yerine sterlin ve euro üzerinde değerlendirirdim"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN