Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 74 bin kişi hala enkaz altında

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan: 74 bin kişi hala enkaz altında

Son açıklanan sayılarla iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 25 bine dayanarak, 24 bin 617 olarak güncellendi. Prof. Dr. Ercan, yetkililer tarafından açıklanan tüm sayılarla hesaplama yaparak şu anda enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaş sayısının 74 bin olduğunu dile getirdi. Ercan, aynı zaman da siyasilere de seslenerek, "Siyasiler, ölenlere “şehit” diyerek kandırmayın. Görevinizi yapsaydınız ölmeyeceklerdi" dedi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler 10 ili derinden sarstı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, son olarak depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 24 bin 617'ye yükseldiğini duyurdu.

PROF. DR. AHMET ERCAN'DAN KORKUTAN AÇIKLAMA

Şu ana kadar, vefat eden, yaralı ve kurtulan vatandaşlarımızın sayıları düzenli olarak açıklandı fakat hala enkaz altından kaç vatandaşın kurtarılmayı beklediğine sari bir açıklama yapılmadı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, konu ile ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan korkutucu hesaplamayı yaptı. Prof. Dr. Ercan'ın hesabına göre; şu anda enkaz altında kurtarılmayı bekleyen ölü ya da sağ vatandaş sayısı 74 bin kişi.

Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından bölgedeki toplam nüfusu ve açıklanan verileri ortaya koyarak, "Son yaşam umudu, toplam nüfus 13,5 milyon, göçen yapı 7 bin, konut sayısı 56 bin, konut başına düşen kişi 3,375.Göçük altında kalan 189 bin kişi, yaralı kurtulan 80 bin, göçük altında kalan 109 bin, ölü olarak çıkan 25 bin, bugün için göçük altında kurtulmayı bekleyen 74 bin kişi" ifadelerini kullandı.

ahmet-ercan-4luw-cover.jpgProf. Dr. Övgün Ahmet Ercan

'ŞEHİT DİYEREK KANDIRMAYIN'

Prof. Dr. Ahmet Ercan, aynı zamanda, "Depremde ölenler 'şehittir' diyen siyasi isimlere de seslendi. Prof. Dr. Ercan, yine rakamlarla konuşarak, "Siz görevinizi yapsaydınız ölmeyeceklerdi" deyip, "Kahramanmaraş depremi M7,9 ile Gölcük depreminden 6 kat büyüktür. Bugün için ölüm sayısı 30 bin ile Gölcük’te ölen 17,800 kişiyi aşmıştır. Daha yıkıntılar kaldırılmadı. Korkarım bu sayı katlanmaz. Siyasiler ölenlere “şehit” diyerek kandırmayın. Görevinizi yapsaydınız ölmeyeceklerdi" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN