Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme: Rektör ve yeğeninden DNA örneği alındı

Rojin Kabaiş dosyasında yeni gelişme: Rektör ve yeğeninden DNA örneği alındı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturmada yeni bir adım atıldı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı doğrultusunda üniversitenin rektörü Hamdullah Şevli ile yeğeni Enes Şevli’den DNA örnekleri alındığı bildirildi.

Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut, DNA örneklerinin alınmasını doğrularken soruşturmanın deliller doğrultusunda sürdürüldüğünü belirtti.

SAVCILIK KARARIYLA ÖRNEKLER DOSYAYA GİRDİ

27 Eylül 2024’te kaybolan ve 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısında cansız bedenine ulaşılan Rojin Kabaiş’in ölümüne ilişkin soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli ve yeğeni Enes Şevli’den DNA örneği alınmasına karar verildi. Alınan örneklerin soruşturma dosyasına eklendiği aktarıldı.

Kabaiş ailesinin avukatı Abdurrahman Karabulut da gelişmeyi doğrulayarak soruşturmanın kapsamına ilişkin açıklamada bulundu.

AVUKATTAN “DELİLLERİN İZİNDEN GİDİYORUZ” MESAJI

Karabulut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, soruşturma kapsamında kendilerine ulaşan ve somut delillerle desteklendiğini belirttiği ihbarlar üzerine soruşturma makamına gerekli talepleri ilettiklerini ifade etti.

Avukat, amaçlarının herhangi bir kişi ya da kurumu peşinen suçlamak olmadığını, Rojin Kabaiş’in ölümünün aydınlatılması için deliller üzerinden ilerlediklerini vurguladı.

Karabulut, soruşturmada “çemberin giderek daraldığını” belirterek, ölümden sorumlu kişi veya kişilerin tespit edilmesini hedeflediklerini söyledi.

ROJİN KABAİŞ’İN ÖLÜMÜNDE NE OLMUŞTU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 27 Eylül 2024’te kaldığı KYK yurdundan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamamıştı.

18 gün boyunca sürdürülen arama çalışmalarının ardından Kabaiş’in cansız bedeni 15 Ekim 2024’te Van Gölü kıyısında bulunmuştu.

Otopsi raporunda ölüm nedeni “suda boğulma” olarak kayıtlara geçti.

Van ve Diyarbakır barolarının yaptığı suç duyurularının ardından Kabaiş’in bedeninde iki farklı erkeğe ait DNA bulunduğuna ilişkin bilgi kamuoyuna yansımıştı.

Kabaiş ailesi ise genç kadının ölümünün cinayet olduğunu savunarak olayın tüm yönleriyle aydınlatılması ve sorumluların ortaya çıkarılması talebiyle hukuk mücadelesini sürdürüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN