Sağanak yağmur o illerde hayatı felç edecek! Sel, fırtına, hortum bir arada: Felaket kapıda

Sağanak yağmur o illerde hayatı felç edecek! Sel, fırtına, hortum bir arada: Felaket kapıda

Son dakika haberi... Haziran ayı ile birlikte hava sıcaklıkları 4-5 derece birden yükseldi ancak sağanak yağışlar yurt genelinde etkisini sürdürüyor. Kastamonu'da yaşanan sel felaketinin ardından vatandaşlar 'Sağanak yağışlar ne kadar sürecek? Bugün hava durumu nasıl?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Sağanak yağmur o illerde hayatı felç edecek! Ünlü Meteoroloji Uzman Kerem Ökten, uyardı. Sel, fırtına ve hortum bir arada vuracak!

Mayıs ayında devam eden sağanak yağışlar Haziran ayında da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Havalar ısındı ancak yağışlar tüm yurtta etkisini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'Sağanak yağışlar ne zaman kadar devam edecek? Hava durumu bugün nasıl?' sorularını araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Sağanak yağmur o illerde hayatı felç edecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek çağrıda bulundu. Sel, fırtına, hortum bir arada vuracak. Sakın o günlerde dışarı çıkmayın! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bolu, Sinop ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

gfgfgf-2023-06-06t140451-118.jpg

HAVA NASIL OLACAK?

HAVA SICAKLIĞI: Yurdun iç ve batı kesimlerinde 2 ila 4 derece artacağı, diger yerlerde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzey ve kuzeydoğu, akşam saatlerine kadar Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞLAR GELİYOR

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, yerel su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ordu için sarı, Samsun için de turuncu kodlu uyarı verildi.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: SEL, FIRTINA VE HORTUM BİR ARADA VURACAK!

Hava durumu tahminleri ile sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, yeni bir paylaşımda bulundu. Önümüzdeki günlerde yağışların tüm yur etkisi altına alacağını belirten Ökten, şunları söyledi:

"12 - 19 Haziran haftası Türkiye geneli mevsim normallerinin altında sıcaklıklarda geçecek. Son güncellenen Avrupa modelinden alınan verilere göre Ülkemizde serin havalar devam edecek. Serin havalara yağış da eşlik edecek."

b1.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

6 HAZİRAN 2023 SALI GÜNÜ

h1.png

7 HAZİRAN 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h2.png

8 HAZİRAN 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h3.png

9 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ

h4.png

10 HAZİRAN 2023 CUMARTESİ GÜNÜ

h5.png

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN