Sağlık emek-meslek örgütlerinden Bakan Koca'ya çağrı: Sağlıkta şiddetle mücadelede iş birliğine açığız

Sağlık emek-meslek örgütlerinden Bakan Koca'ya çağrı: Sağlıkta şiddetle mücadelede iş birliğine açığız

Sağlık emek-meslek örgütleri, sağlıkta şiddete karşı alınması gereken önlemleri görüşmek üzere Sağlık Bakanı Koca’dan dilekçeyle randevu istedi. TDB Genel Sekreteri Kadir Tümay İmre, "Şiddet ortamının çözülmesi için kendi önerilerimizi, Bakanlığımızla birlikte ortak yapabileceklerimizi, geleceğe dönük olarak bu şiddetin ve bu riskin ortadan kaldırılması için her türlü iş birliğine açık olduğumuzu tüm örgütler olarak bildiriyoruz, Bakan beyden en kısa sürede yanıt bekliyoruz" dedi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türk Hemşireler Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği ile Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, bugün Sağlık Bakanlığı’na giderek sağlıkta şiddeti önlemek için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya iş birliği çağrısı yaptı. Sağlık emek-meslek örgütleri Bakan Koca’ya iletilmesi için randevu istemi içeren dilekçeyi, Sağlık Bakanlığı’na verdi. Dilekçe teslimine TTB Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut katıldı.

Dilekçe tesliminin ardından Bakanlık önünde kısa bir açıklama yapan TDB Genel Sekreteri Kadir Tümay İmre, Sağlık Bakanı’ndan daha önce de randevu talebinde bulunduklarını ama bir yanıt alamadıklarını hatırlattı.

'BAKAN BEYDEN DE EN KISA SÜREDE YANIT BEKLİYORUZ'

İmre, şöyle dedi:

"Özellikle sağlıkta şiddet konusunda biz meslek örgütleri ve emek örgütleri olarak her iş birliğine hazır olduğumuzu, özellikle Bakan beyle bu yüzden görüşmek istediğimizi belirtmek istiyorum. Son yıllarda ve özellikle de son aylarda iyice tırmanan ve her sağlık çalışanının artık bu korkuyla görev yapmak zorunda kaldığı bu şiddet ortamının çözülmesi için kendi önerilerimizi, Bakanlığımızla birlikte ortak yapabileceklerimizi ve geleceğe dönük olarak bu şiddetin ve bu riskin ortadan kaldırılması için her türlü iş birliğine açık olduğumuzu tüm örgütler olarak bildiriyoruz, Bakan beyden de en kısa sürede bir yanıt bekliyoruz."

SAĞLIKTA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNE YÖNELİK İDARİ DÜZENLEMELER İÇİN RANDEVU İSTENDİ

Bakanlığa sunulan dilekçede; sağlık çalışanlarının yıllar içinde değersizleştirilmesi, çalışma koşullarının ağırlaştırılması ve toplumdaki şiddet davranışının yaygınlaşması sonucu sağlık ortamlarının giderek güvensiz hale geldiği belirtildi. Kışkırtılmış sağlık talebiyle nitelik yerine niceliğin dayatılmasından, dayanışma yerine yarışmanın zorlanmasından, şiddetin önlenmesine dönük yeterli ve caydırıcı hukuki düzenlemeler yapılmamasından söz edilen dilekçede, bu durumun sağlık çalışanlarının yurt dışına gitme oranını artırdığına dikkat çekildi. Dilekçede, sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik idari düzenlemeleri görüşmek üzere Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan randevu istendi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN