Sakarya, Bolu, Batman, Hakkari, Mersin, Kars… AFAD’dan meteorolojik uyarı: Çok kuvvetli geliyor! Ekipler teyakkuzda

Sakarya, Bolu, Batman, Hakkari, Mersin, Kars… AFAD’dan meteorolojik uyarı: Çok kuvvetli geliyor! Ekipler teyakkuzda

AFAD tarafından yapılan son açıklamada o illere kritik uyarı yapıldı. Sakarya, Bolu, Batman, Hakkari, Mersin, Kars başta olmak üzere toplam 31 şehre Sarı ve Turuncu kodlu uyarı yapıldı. AFAD sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile dikkatli olun çağrısında bulundu. İşte AFAD tarafından yapılan o açıklama…

Yurt genelinde etkisini sürdüren yağışlar için uyarılarda peş peşe geldi. @meteoroloji_twi 'den aldığı bilgileri paylaşan AFAD 31 şehir için peş peşe uyarıda bulundu. 20 Kasım 2023 Pazartesi günü için turuncu ve sarı kodlu uyarılarda bulunan AFAD, o illerin valilik ve kaymakamlıklarına tek tek bilgilendirme mesajı gönderdi. İşte AFAD tarafından yapılan o açıklama…

31 ŞEHİR İÇİN KRİTİK UYARI

20 Kasım 2023 Pazartesi günü için kritik uyarılarda bulunan AFAD 15 il için turuncu 16 il içinde sarı kodlu olmak üzere toplam 31 ile meteorolojik uyarıda bulundu.

Adıyaman, Batman, Bingöl, Bolu, Diyarbakır, Düzce, Erzincan, Hakkari, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Zonguldak için turuncu kollu uyarı yapıldı.

Ağrı, Ardahan, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kars, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muş, Siirt ve Yalova içinde sarı kodlu uyarı yapıldı.

VALİLİK VE KAYMAKAMLIKLARA BİLDİRİLDİ

AFAD, şehirlerde yaşanacak olumsuz hava şartlarına karşı illerin valilik ve kaymakamlıkları ile birlikte il AFAD müdürlüklerine bilgilendirme yaptı. Sarı ve turuncu kodlu meteorolojik uyarılar kapsamında ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirten AFAD gelen ihbarlara da anında müdahale edileceğinin altını çizdi.

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, heyelan, yerel dolu yağışı, çatı uçması, ağaç/direk devrilmesi, soba/baca zehirlenmeleri, buzlanma ve don olayları ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiğinin vurgulandı.

Image

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN